MÅNESKIN RASTURAJU

Pobjednici Eurosonga imaju novi hit, poslušajte pjesmu koja ima već dva milijuna pregleda

Bend predvođen karizmatičnim Damianom Davidom u veljači kreće na turneju ‘Loud kids‘ kojom će obuhvatiti London, Berlin...
Damiano David, Måneskin
 Marechal Aurore/abaca/Abaca Press/Profimedia

Torino će biti domaćin Eurosonga koji će se održati u svibnju 2022. godine. Službena stranica Eurosonga, Eurovision Song Contest, navodi kako će polufinalne večeri biti 10. i 12. svibnja, dok će se veliko eurovizijsko finale zbiti 14. svibnja sljedeće godine. Eurosong će se odvijati u dvorani Pala Alpitour, izgrađenoj za potrebe Zimskih olimpijskih igara 2006 godine.

Voditelj Eurosonga najvjerojatnije će biti Alessandro Cattelan (voditelj talijanske inačice showa X Factor). Premda se nagađalo da će mu se na pozornici pridružiti i britanski pjevač i voditelj Mika, koji je jedan od mentora u talijanskom X Factoru, zasada za to nema potvrde.

- Učinit ćemo sve da ovaj Eurosong bude poseban. Nakon 31 godinu ova priredba vraća se u Italiju zahvaljujući sjajnoj pobjedi Måneskina, a sada je na nama da ovaj Eurosong ostane upamćen - kazao je glavni ravnatelj Rai-ja Carlo Fuortes za Corriere della Sera.

A što se Måneskina tiče, njima se eurovizijska pobjeda itekako isplatila. Bend predvođen karizmatičnim Damianom Davidom u veljači kreće na turneju 'Loud kids' kojom će obuhvatiti London, Berlin, Kijev, Pariz, Amsterdam... Ulaznice su rasprodane u roku par sati.

Inače, od pobjede na Eurosongu talijanski glazbenici objavili su dvije numere: prva je ona u kojoj su se udružili s Iggyjem Popom za novu verziju njihovog singla 'I Wanna Be Your Slave' (izvorna verzija pjesme pojavila se na njihovom drugom albumu 'Teatro d’ira: Vol. I' te dospjela i na Top 10 službene britanske top liste singlova), a druga je najnovija, 'Mammamia', koja je u samo nekoliko dana skupila gotovo dva milijuna pregleda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 04:33