ON BI SE UDOMIO

Srećko do sada baš i nije imao sreće, ali mu možemo pomoći da je pronađe

Star je tri godine, čipiran je i kastriran, a voli sve što vidi: ljude, druge pse, automobile, hranu...

ž

 Privatni album

Statistike nisu Srećkovoj strani. Zašto? Jer je crn, nije štene, a uz to je mješanac u tipu hrvatskog ovčara. Kad čovjek pogleda pse u udrugama i azilima, najviše je onih crnih. U Slavoniji su to uglavnom mješanci ove pasmine. Nevidljivi su, nažalost, pa zbog toga mnogi živote provedu u azilima. Jasno da je to posvemašnja nepravda: kao ljudi koji žive s mješancem ovčara, možemo posvjedočiti da nitko na svijetu ne voli kao ta mala energična klupka.

Takav je i Srećko. Bio je udomljen u Lici, a onda ga je kujica s kojom je živio napala i ozlijedila. Ima dvije rane: jednu ispod oka, jednu iza uha. Iz te ga je situacije spasila jedna žena, koja ga je dovela u Zagreb. Trenutno je na liječenju - pije antibiotike, analgetika i nosi lampu. Lampa ga ne čini sretnim (je li ijedno biće ikad bilo sretno što je ima?), ali maknut će je za desetak dana. Nakon toga ide na frizuru, tako da u novi dom može doći savršen. Koji to novi dom? Nema ga još, da, ali mi smo tu da mu pomognemo da ga pronađe.

image

ž

Privatni album

Dakle, Srećko je star oko tri godine, kastriran je i čipiran. Voli sve se miče i ne miče: vožnju automobilom, keksiće, ljude, druge pse... Premda je napadnut, nema nikakve traume od toga i ponaša se kao da je sve normalno. Svaku promjenu prihvaća oduševljeno, kako samo psi mogu: sve mu je novo, posebno i uzbudljivo.

Ako vam je srce zakucalo pri pogledu na Srećka, pa odlučite da ovaj simpatični stvor treba biti baš vaš čupavi član obitelji, javite nam se na redakcijski mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., a mi ćemo vas spojiti s njegovom privremenom udomiteljicom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. lipanj 2024 14:58