‘DOSTA JE!‘

Sutra je prosvjed zbog silovatelja pasa koji bi mogao izbjeći kaznu: ‘Sve je više ovakvih, monstrumi moraju u zatvor!‘

Cilj je upozoriti na porast broja silovatelja, zlostavljača i ubojica životinja, koji prolaze nekažnjeno za svoja zlodjela

Ivor Ivanišević, osuđen za silovanje pasa

Na zagrebačkom Trgu bana Jelačića sprema se prosvjed protiv zlostavljača životinja. Građanska inicijativa NE je uvijek NE najavila je kako će se prosvjed održati u četvrtak 14. rujna i da počinje od 17 sati. Potvrdili su i da je prosvjed prijavljen.

Prosvjed su odlučili organizirati u trenutku kad su shvatili kako bi muškarac osuđen za silovanje pasa, Ivor Ivanišević, mogao izbjeći kaznu. Zbog toga su sve one koji modu doći pozvali da im se pridruže. Cilj ovog prosvjeda je upozoriti na porast broja silovatelja, zlostavljača i ubojica životinja, koji zbog pravnih i drugih propusta prolaze nekažnjeno za svoja zlodjela.

- Životinje su nemoćne žrtve i trebaju naš glas kako bi monstrumi koji su im uništili živote završili u zatvoru. Također, prosvjedom se želi poručiti koliko je važno da kaznena djela na štetu životinja nikada ne prođu nekažnjeno! Osim što nesankcioniranje počinitelja nanosi životinji dodatnu nepravdu, ujedno ohrabruje silovatelje, zlostavljače i ubojice na ponavljanje zločina prema životinjama - navodi u priopćenju Mreža za zaštitu životinja.

Podržali su ih i iz građanske inicijative Pokret za životinje, koji kažu kako svi volonteri i udruge svakog dana pronalaze životinje u groznom stanju, a posebno ih pogađaju zlostavljanje.

- Zbog sporosti i nesposobnosti našeg pravosuđa, on će proći lišo. Nećemo vam više dopuštati da zlostavljači, silovatelji i ubojice ubuduće prolaze lišo - poručili su.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. svibanj 2024 08:28