PROMJENA

Objavljen video: Evo kako danas izgledaju psi iz splitskog horor dvorišta

Kraju se bliže radovi na izgradnji privremenog smještaja za njih na Karepovcu, gdje će uskoro biti preseljeni
 Screenshot Facebook Grad Split

Na Facebooku Grada Splita u četvrtak je objavljen video na kojem se vide snimke pasa koji su spašeni od svojeg vlasnika. On je njih 60-ak godinama držao u dvorištu, a sumnja se kako je jedini razlog za držanje tolikog broja pasa, među kojima ima i onih koji se po Pravilniku o opasnim psima, smatraju opasnima.

- Danas smo još jednom posjetili pse o kojima smo preuzeli brigu nakon što su privremeno oduzeti neodgovornom vlasniku. Drago nam je pratiti njihov napredak i socijalizaciju. Pogledajte s današnjeg obilaska mjesta na kojem se trenutno nalaze i nove lokacije koja se priprema za njihov skori prihvat - objavili su iz grada.

Odgovarajući na kritike kojom se osuđuje sporost pri rješavanju problema, zamjenik gradonačelnika Bojan Ivošević je rekao kako on smatra da se u ovom slučaju do rješenja došlo iznimno brzo. Kako je napisao, u manje od 70 dana osmišljen je projekt na Karepovcu, gdje se gradi privremeni smještaj za pse.

- Za sve za koje je postojala opcija odlaska u azile diljem RH to je napravljeno, ovih 45 koji su ostali to se ne može napraviti, a nigdje nema toliko bokseva na raspolaganju zato ih gradimo na Karepovcu. Lako je filozofirati na društvenim mrežama, ali nitko nije predložio alternativu jer je nema. Od puste brige za životinje nitko se nije javio da bi financijski ili na bilo koji drugi način pomogao istima. Čim budu boksevi gotovi navedeni će se tamo prebaciti, do tad moraju biti na lancu jer alternative nema, a da ih se pusti s lanca poklali bi se međusobno - istaknuo je Ivošević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. lipanj 2024 15:28