VAŽNE TEME

Dan otvorenih vrata Veterinarskog fakulteta: U planu su izložba Svijet parazita i dva predavanja

Zaposlenici Zavoda za mikrobiologiju i zarazne bolesti održat će radionicu Mačak Retro u pustolovini misterioznim svijetom virusa
 Veterinarski fakultet Zagreb

Festival znanosti 2024., odnosno, Dan otvorenih vrata Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održava se u petak 26. travnja, a tim povodom stručnjaci sa Zavoda za parazitologiju i invazijske bolesti pripremili su izložbu i dva predavanja. Jedno od njih vezano je za važnost parazitoloških pretraga izmeta, a drugo o najčešćim vanjskim parazitima i njihovoj prevenciji. Posjetitelji će moći, pod stručnim vodstvom, razgledati izložbu Svijet parazita.

- Osim toga, zaposlenici Zavoda za mikrobiologiju i zarazne bolesti održat će radionicu Mačak Retro u pustolovini misterioznim svijetom virusa, namijenjenu predškolskim uzrastima i nižim razredima osnovne škole Istražit ćemo kakvim to ‘lukavim taktikama‘ virusi ‘‘zavaravaju‘ mačji organizam kako bi se zadržali u njemu - poručili su s fakulteta.

Što se izložbe tiče, riječ je o nizu mikrofotografija na kojima se vide razni patološki procesi - od upala do tumora.

- Ova izložba će pružiti jedinstvenu priliku da zavirite u fascinantni svijet tkiva i organa kroz objektiv mikroskopa. Razvoj tehnologije nam je omogućio da sliku ispod mikroskopa prenesemo i na veće ekrane - pojasnili su organizatori.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:54