POLETARAC

U Sisku spašena malena ušara: Ispala je iz gnijezda, a ljudi su je uspjeli vratiti na stablo

Žena koja ju je pronašla čuvala ju je i hranila dok nije došlo vrijeme da se maleni stvor vrati kući

Vraćanje ušare na stablo

 Screenshot Facebook

Jedna mlada sova pronađena je prošlog tjedna na podu na području grada Siska. Diljem zemlje u ovo je doba godine uobičajeno naći poletarce i stručnjaci savjetuju da je najbolje ne dirati ih. No, postoje situacije kada im je život ugrožen, zbog predatora ili kakve prometnice u blizini, pa je nužna ljudska intervencija.

Tako je bilo i ovoga puta. Jedna je gospođa malenu ušaru zbrinula sve dok po nju nije došao zaposlenik Javne ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Sisačko-moslavačke županije. Ona je maleno stvorenje čuvala i hranila, na čemu su joj se posebno zahvalili.

- Kako je jedinka bila neozlijeđena, vraćena je na obližnje stablo na lokaciji na kojoj je pronađena. Želimo joj dug i sretan život - objavili su iz ustanove na Facebooku.

Druga je to ptica kojoj su pomogli u zadnjih nekoliko mjeseci. Tako su krajem ožujka, kada je jedan čovjek iz rijeke izvukao orla štekavca, preuzeli životinju i odveli je u Zagreb, gdje je operirano njeno desno krilo zbog višestrukog prijeloma kosti. Ptica je potom poslana na oporavak, kako bi opet bila puštena u divljinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. lipanj 2024 16:12