NJUŠKA

Srnjak napravio kaos u Novom Zagrebu: Zabrinuti građani zvali Dumovec, oni ga nisu ulovili

Mnogi su se pobojali da bi životinja mogla nastradati u prometu, što je realna opasnost

Srnjak, ilustracija

 Boris Kovacev/Cropix

Tijekom ponedjeljka ujutro brojni su građani nazvali Dumovec kako bi im dojavili kako jedan srnjak luta Novim Zagrebom. Prvo je opažen u Središću, a potom u Sigetu i Trnskom. Ljudi koji su ga vidjeli zabrinuli su se da bi se životinja mogla naći na cesti i stradati, pa su mu htjeli pomoći. Bilo je odmah jasno kako to neće biti lagan posao, s obzirom na to da se životinja iznimno brzo kreće.

Ekipa iz Dumovca odmah je krenula u Novi Zagreb, gdje je počela potraga. Svaki novi poziv građana nosio je nove podatke o lokaciji životinje, no dok bi oni stigli tamo, nje već nije bilo. Posljednja lokacija na kojoj je viđen je Park mladenaca, no kad su hvatači dojurili u taj šumarak, životinje nije bilo.

- To znači da se srnjak najvjerojatnije sigurno domogao prirode. Zahvalni smo građanima i medijima što su dijelili informacije o prestrašenoj životinji zahvaljujući čemu ona jutros, unatoč intenzivnom prometu, nije stradala pod kotačima automobila - rekla je Tatjana Zajec, voditeljica Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 13:02