BRIGA

Prekrasan prizor iz Slavonije: Pogledajte kako mama roda štiti svoje malene od kiše

Mnoge majke životinjskog svijeta poznate su kao beskrajno brižne i jako paze na svoje mladunce
 Screenshot Facebook

U prirodi je mnogobrojnih majki životinjskog svijeta (zanemarimo sad pande, nisu one jadne krive što su tako općeživotno, pa i roditeljski nespretne) je da paze na svoje mladunce. Životinje koje su inače plahe postaju pravi junaci kada treba obraniti svoje mlado.

Vidjeli smo mnoge primjere za to: majke divlje svinje koje je zalijeću na ljude braneći svoje malene, vrane koje će kljucanjem odvratiti sve one koje prijete njihovim ptićima, ptice koje se prave mrtve kako bi predator pomislio da su one plijen, pritom krećući na njih, a ne na njihove malene koji su u blizini...

Jedan primjer sjajne majke stiže s krova domaće Osnovne škole Ivana Tišova u Viškovcima, mjestu u Osječko baranjskoj županiji. Mladunci ove rode, na svu sreću, nisu bili ugroženi ničim opasnijim od nešto kiše, no ona je svejedno poduzela sve što je mogla kako bi ih zaštitila. Malci su se zavukli ispod nje, a ona ih je svojim tijelom zaklonila.

- Na satu Prirode pratimo kako roda štiti svoju obitelj od jake kiše - napisali su iz škole uz snimku koju su objavili na Facebooku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2024 12:02