DRUŠTVENE MREŽE

ZOO Zagreb otvara natječaj: Od danas građani mogu predložiti imena za bebu vodenkonja

Odluku o imenu na kraju će donijeti ocjenjivački sud, a bit će objavljena krajem siječnja

Majka Inola i njeno mlado

 Nera Simic/

Malena patuljasta vodenkonjica, koja je na svijet došla u zagrebačkom ZOO vrtu u studenom prošle godine, u petak je svečano predstavljena javnosti. Dok njeni roditelji imaju imena, ona ga još uvijek nema, pa je odlučeno da će građani moći predložiti kako će se zvati. Uobičajena je to praksa diljem svijeta, za kojom ne zaostaje ni naš vrt.

ZOO će tako u nedjelju na svojim društvenim mrežama ponuditi mogućnost predlaganja imena. Na Facebooku i Instagramu će se u komentar objave vezane za imenovanje moći predložiti imena, a ocjenjivački sud će ih proučiti i odabrati ono najbolje.

- U ocjenjivačkom će sudu biti naši volonteri koji su uz mamu Inolu te njezinu kćer bili prvih nekoliko tjedana pazeći na njih u tom osjetljivom razdoblju. Mislimo da je najbolje da oni odaberu među imenima koja će nam građani predložiti, a do sada smo uvijek imali sjajne prijedloge imena za naše stanare - kažu iz zagrebačkog ZOO vrta.

Prijedloge imena primat će do srijede 25. siječnja, a kako će se mala patuljasta vodenkonjica na kraju zvati, objavit će u ponedjeljak 30. siječnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 20:12