SAD JE DOBRO

Upoznajte Mishu, mačku koja je namučila susjede, komunalne redare i policiju...

 Mačka Misha, foto: Dumovec

Misha je maca čiji je zadnjih mjesec dana života lako opisati kao zacijelo najgore u njenom životu. Njezina vlasnica preminula je sredinom studenog. Njih dvije su imale samo jedna drugu i, naravno, nije postojao netko tko je znao reći da je gospođa imala ljubimicu. Stan je pregledan i zapečaćen zbog ostavinske rasprave. U tom pregledu, Mishi nije bilo ni traga ni glasa.

No, onda je susjed čuo mijaukanje. Shvatio je da dolazi iz stana pokojne susjede, pa je pozvao policiju. Ušli su zajedno u stan, no Mishu nisu našli. Za svaku slučaj, ostavio joj je hranu i vodu, planirajući da se po tome, ako se opet bude ulazilo, može vidjeti je li životinja u stanu ili ne.

Idućih dana, mijaukanje se nastavilo. Bilo je sve glasnije i sve češće, pa su u zgradu došli komunalni redari i policija. Oni su pozvali hvatače iz Dumovca, koji su sve detaljno pretražili. Kako je mačka ušutjela čim su ljudi došli, činilo se da je opet nema. No, na kraju su u cijevi ventilacije koja iz toaleta vodi prema terasi vidjeli dva prestrašena oka.

Namučili su se dok su je izvukli, jer se bojala. Dali su joj ime Misha i prevezli je u sklonište. Ne treba ni napomenuti da Misha sad, nakon svih muka, traži dom u kojem će je voljeti kao njena nekadašnja vlasnica. Nakon tuge i straha, bilo bi dobro da što prije nađe svoju novu obitelj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. lipanj 2024 12:14