VELIKO SRCE

Priča koja je oduševila društvene mreže: ‘Ovo je David, ima 11 godina i danas je vidio nešto tužno‘

Zahvaljujući njemu taj je događaj dobio sretan završetak, piše u objavi

Ilustracija

 Tom Merton/Caia Image/Profimedia

Facebookom se danas poput požara ‘širi‘ jedna priča. Mnogi je dijele, komentiraju, daju podršku dječaku i njegovoj majci. Priču prenosimo u cijelosti:

- Ovo je David. David ima 11 godina i danas je prisustvovao jednom tužnom događaju, ali zahvaljujući njemu taj je događaj dobio sretan završetak.

Tijekom izvanškolske aktivnosti u njegovom kvartu uočio je čovjeka koji baca malu macu u grmlje, što ga je jako uzrujalo. Da stvar bude još tužnija, učiteljice koje su bile s njima u pratnji samo su rekle djeci da ne diraju macu I da ju puste tamo. I onda se čudim što djeca nemaju empatije. Kakve to ljude odvajaju takve učiteljice? Mogle su uz objašnjenje da će se netko kontaktirati reći djeci da se ne brinu za macu, objasniti im da takvi postupci nisu u redu, objasniti im kako se ponijeti u slučaju da vide nešto što izgleda nepravedno, ali ne, one su samo rekle da se maca ne dira i nastavile dalje.

Na sreću David nije tako odgojen, naviknut je na kućne ljubimce od kada je rođen, zna da su to živa bića koje treba poštovati i koje treba štititi. Nije si mogao dati mira dok nije došao kući i nije otišao sa svojom mamom u potragu za macom.

Na sreću maca je dobro, David je jako sretan što je mogao pomoći maci i sada će joj se tražiti dom (taj dio će biti malo teže za prihvatiti, ali i to je dio odrastanja).

Budite kao David, a ne kao čovjek neljud i učiteljice bez empatije.

Ne treba uvijek pomoći, ali ne treba niti okretati glavu, a najbitnije je učiti djecu poštovanju i empatiji. Život je i onako težak, ne mora biti bez ljubavi.

Lulù je sada na toplom i sigurnom. Lulù je jedna od onih sretnih zahvaljujući dječaku od samo 11 godina - stoji u objavi koja je dirnula mnoge.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. travanj 2024 23:00