ČUPAVAC U OBLACIMA

Noćna akcija na Črnomercu: Vatrogasci iz krošnje stabla spašavali prestrašenog mačića

Prolaznice su ga čule kako mijauče, pa su odmah nazvale Dumovec, tražeći pomoć

Spašavanje mačke

Bila je to prava filmska akcija, u kojoj bi mačka uživala da kojim slučajem ona nije bila ta zbog koje se sve to dogodilo. S obzirom na to da se nalazila visoko u krošnjama stabla s kojeg se nije mogla spustiti, nije joj bilo pretjerano zabavno. No, da je sve to gledala kroz prozor svojeg doma, sigurno bi joj se svidjelo. Noć, bljeskanje svjetala, vatrogasci, košara u zraku... To bi je sasvim sigurno prilično zabavilo.

- Hvala sugrađankama koje su nas nazvale i koje su mačku nakon što smo je spustili sa stabla na Črnomercu, pričuvale do javljanja njezine vlasnice - objavili su iz zagrebačkog skloništa Dumovec.

Ispostavilo se da je riječ o mačiću, no nije poznato zbog čega je bio vani. Moguće je da se iskrao iz doma, koristeći trenutak nepažnje vlasnice, a onda se bacio u avanturu. Dovela ga je ona na vrh stabla, odakle je u panici mijaukao, jer nije znala kako se spustiti. Na svu sreću, čule su ga prolaznice, koje su odmah pozvale pomoć. Zahvaljujući njima, maleno stvorenje nije provelo noć samo i prestrašeno na vrhu stabla.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 21:20