DIVNO BIĆE!

Na Malešnici iz automobila izvukli zmiju: ‘Dug je 170 centimetara, pravi zmijski kapitalac‘

Odmah je prevezen u oporavilište, gdje će se utvrditi je li posve zdrav i može li se vratiti u divljinu

Hvatač Dalibor i kravosas

 Dumovec

Hvatači Dumovca u četvrtak popodne imali su zanimljivu intervenciju: jedan prilično duga zmija uvukla se u automobil na zagrebačkoj Malešnici. Ljudi su vidjeli dio životinje pokraj kotača parkiranog automobila i pozvali ih u pomoć. Hvatač Dalibor očekivao je manju zmiju, no izvlačeći je s nezgodnog mjesta shvatio je da je riječ o zaista dugačkoj životinji.

- I samoga ga je iznenadila dužina: riječ je o 170 centimetara. Prvi nam je to zmijski kapitalac ove godine - napisali su iz Dumovca u objavi na društvenim mrežama.

Kravosas je prevezen u gradsko oporavilište, kako bi ga pregledali i utvrdili je li s njim sve u redu. Ako nalazi pokažu da je posve zdrav, odvest će ga dalje od naselja i pustiti natrag na slobodu, s nadom da će izbjegavati ljude. Nažalost, još uvijek ima onih koji o zmijama misle loše i koji bi bezopasnu životinju bili spremni ozlijediti.

- Toplina sunca budi zmije iz zimskoga sna. Sada su u potrazi za hranom, a polako im kreće i sezona parenja. Ako uočite zmiju u prirodi, pustite je da ide svojim putem, a ako se nađe na mjestu gdje je mogu ugroziti ljudi, nazovite nas da je preselimo na mirno mjesto - poručuju iz Dumovca.

image

Kravosas

Dumovec
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 21:57