KAKVA VREMENA...

Moderni jež uselio u azilsko dvorište, a za uređenje svog skloništa iskoristio neobičan materijal

Očigledno nije ekološki osviješten, šale se zaposlenici, koji su oduševljeni novim stanarom
 Azil Osijek

Ježevi su u ovo doba godine iznimno živahni - udvaraju se, pretrčavaju ceste, susreću se sa psima i ‘objašnjavaju‘ im da ne treba gurati njuške previše u njihovom smjeru...Svaki od njih ima svoj dom, neko mjesto koje je uredio kako najbolje zna i umije. To je mjesto na kojem je siguran, gdje po danu spava i pred zoru se tamo vraća iz noćnog života, da bi malo odmorio. Neki ježevi za svoje nastambe koriste lišće i grančice, no neki su posve moderni, pa koriste modernije materijale.

Jedan takav uselio se u maleno dvorište ureda osječke udruge Pobjede.

- Ako želite da vam jež spava u vrtu, morate mu osigurati sklonište. Naš očito nije ekološki osviješten, brlog si je zapečatio najlonskim vrećicama.

Početak lipnja je vrijeme kada se rađaju mali ježevi; možete im pomoći ostavljajući vodu (jako važno!) i mačju hranu, suhu (ne zaboravite vodu!) ili mokru. Kravlje mlijeko nikako - poručili su i dodali kako je u njihovom uredu ovih dana veoma ‘ježovito‘ - na skrb im je došlo nekoliko ovih simpatičnih bodljikavaca koji su nastradali. Dok nekima nije bilo spasa, ali barem nisu patili, drugi će se oporaviti i uskoro će biti pušteni na slobodu.

image
Azil Osijek
image
Azil Osijek
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 21:38