JUNAKINJA

Mačka riskirala život kako bi spasila svoju vlasnicu: ‘Ona je ta koja me spasila‘

Kad su je okružili psi, žena je pomislila kako je u velikoj opasnosti da nastrada

Ilustracija

 De Visu/Alamy/Alamy/Profimedia

Navikli smo da su psi ti koji ljudima spašavaju živote, no u nekim situacijama to čine - mačke. Jedna je spasila život svojoj 97-godišnjoj vlasnici, koju su napali psi dok je vrtlarila.

Sophie Thomas je mirno radila svoj posao kad su je okružili psi. U tom trenutku nje ni prepoznala da su to susjedini psi, a jedan od njih je nasrnuo na nju. Uspjela ga je odgurnuti, no onda je vidjela da bi drugi psi mogli slijediti njegov primjer. Tada je u akciju stupila njena mačka Tiger. Neustrašiva ljubimica je skočila ispred pasa Kad je bila sigurna da je privukla njihovu pozornost, odjurila je prema garaži, a oni su je slijedili. Sophie je tu priliku iskoristila da pobjegne u kuću.

- Ne znam što bi se dogodilo da ona nije iskočila ispred mene. Veoma smo bliske i uvijek me slijedi, bez obzira gdje idem. Veoma je prijateljski nastrojena, možda zato što živim sama - rekla je Sophie za Kantipur Express.

Čim se našla na sigurnom, žena se zabrinula za mačku. Bilo ju je strah da neće uspjeti pobjeći agresivnim psima. No, pokazalo se kako se brinula uzalud: njena se ljubimica nešto kasnije pojavila na kućnom pragu.

- Zahvalna sam Bogu što se vratila. Ona je ta koja me spasila - pojasnila je.

Ispostavilo se da su psi njenoj susjedi pobjegli kroz prozor. Ona je medijima potvrdila kako su čupavci bili ‘prijateljski nastrojeni‘ no, sud ju je svejedno kaznio s 300 dolara i poslao pse u karantenu, gdje su proveli deset dana. Životinje, naime, ne smiju lutati javnim površinama bez nadzora vlasnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 17:36