VJEROVALI ILI NE

Lovca u šumi napao vepar: Pojavio se niotkud i bijesno nasrnuo na muškarca s puškom

Lovac je nakon toga pozvao kolege u pomoć, a oni su ga odveli u bolnicu

Ilustracija

 Tierfotoagentur/Alamy/Alamy/Profimedia

Kaže se da život piše priče, a da su one često bolje (i nevjerojatnije) od romana govori slučaj koji se dogodio nedaleko od talijanskog grada Salerna. Jedan 45-godišnji lovac tog se jutra spremao na lov na divlje svinje, no nije očekivao da bi se situacija tijekom dana mogla promijeniti. Umjesto da on, koji ima pušku, bude pobjednik, jedna divlja svinja dala mu je do znanja da joj je dosta i ‘poslala‘ ga u bolnicu.

Prilično bjesni mužjak izronio je iz magle, kaže lovac, i nasrnuo je na njega. Navodno ga nije ni stigao primijetiti, kako zbog magle, tako i zbog činjenice da je vepar iskočio iz nekog grma. Odmah je nasrnuo na muškarca. Već prvim udarcem ga je oborio na tlo, no na tome se nije zaustavio. Nastavio ga je udarati po dijelu, bijesan na čovjeka, a onda se maknuo i otišao dalje u šumu, piše L‘unione Sarda.

Lovac je pozvao kolege u pomoć, a oni su ga odveli u bolnicu. Najopasnije je bila rana na nozi, zbog koje je izgubio dosta krvi. Koliko je bila velika i duboka govori činjenica da je bilo potrebno 80 šavova da bi je zašili. No, nije bio životno ugrožen i nakon obrade je pušten kući.

Divlje svinje nisu agresivne i ne napadaju ljude. Iznimka su dvije situacije: kada krmača brani svoje mladunce i situacija poput ove, u lovu. Ako je životinja ranjena ili stjerana u kut, napast će kako bi se branila. Veprovi su opasni zbog svojih kljova, kojima nekada znaju probosti bedrenu arteriju ljudima koji ih love, što može biti kobno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. lipanj 2024 08:14