ČESTITAMO

Još jedan azil dobio sve dozvole: ‘Legalni smo, unatoč onima koji su nam govorili da odustanemo‘

Psi kojima je prijetila opasnost da će završiti u drugim azilima, nakon ove odluke ostaju tu gdje jesu
 Zadarski azil

Moglo bi se reći da je zaista i bilo vrijeme da Zadarski azil i službeno postane sklonište. No, donedavno se nije činilo da će to ići tako lako, posebno nakon što im je inspekcija naložila da stotinjak pasa negdje premjeste u roku od 90 dana. Volonterke koje su vodile tada ilegalni azil bile su očajne - uvjeti u kojima psi kod njih žive su bili dobri, ali one nisu imale potrebne dozvole da zadrže toliki broj pasa. No, odlučile su se boriti, kao što su to radile proteklih godina, i konačno su se izborile.

Psi ne idu nigdje. Zadarsku azil je dobio sve potrebne dozvole i sada može legalno brinuti o psima, o svim napuštenim psima koje nađu. S puno ponosa kažu da su oni sad registrirano sklonište.

- Azil postoji 20 godina, ali zadnjih pet smo nas četiri volonterke psima obećale da će im život biti bolji i ljepši. Trudile smo se iz petnih žila da se legaliziramo. Bilo je teško i zaista ne mogu opisati koliko smo ponosne na sebe, jer smo uspjele. Najbolje je da smo to napravile u inat onima koji su nam govorili da odustanemo, jer borba koju vodimo nema smisa. E, pa, imalo je - zbog naših pasa - kažu volonterke, koje ne skrivaju koliko su olakšanje osjetile dobivši rješenje.

Za početak, psi ne idu nigdje, nego smiju ostati u svom dosadašnjem smještaju. Uz to, sve daljnje bitke sada če biti puno lakše.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. rujan 2024 23:40