PREDIVAN PRIZOR

Fotografije krda slonova koji spavaju oduševile svijet! Čini se da oni konačno idu doma...

Punih 15 mjeseci hodali su zemljom i nitko nije znao zbog čega su krenuli na put niti gdje točno idu
 Photo by -/CCTV/AFP)/China

Prekrasne fotografije snimljene su u Kini - krdo slonova, umorno od putovanja, zaleglo je i odmara. To su oni slonovi o kojima su svi mediji izvještavali prošli tjedan, jer su se opasno približili milijunskom gradu. Na svu sreću, uspjeli su ih "uvjeriti" da krenu u drugom smjeru, pa nije bilo problema.

Grupica četveronožaca je krenula prije 15 mjeseci iz mjesta gdje su živjeli. Od 16 slonova, koliko ih je bilo na početku, jedan se nedavno odvojio od krda i trenutno se nalazi četiri kilometra od svoje grupe. Ostali se drže zajedno. Nitko pojma nema zašto su odlučili krenuti na put i gdje idu - pušta ih se na miru sve dok ne prilaze blizu ljudima, a kad se to dogodi, raznim preprekama ili strateški ostavljenom hranom ih se tjera da odu u drugom smjeru.

image
Photo by -/CCTV/AFP)/China

Tamošnji mediji, piše Guardian, izvještavaju kako se ispred krda mijenjao promet i organizirao život ljudi tako da slonovi ostani smireni i da nastave svojim putem, bez ikakvih sukoba. No, da je šteta bilo, bilo ih je, jer slonovi ne razumiju poljoprivredne usjeve. Ovo putovanje je već sada zemlju koštalo oko milijun dolara.

Pošto je put dugo trajao, jedna slonica je na svijet donijela malo. Krdo je zbog toga pet mjeseci provelo na jednom mjestu, kako bi maleno bilo dovoljno snažno da s njima nastavi putovanje.

Država je, organizirala posebne snage koje prate krdo i drže ga podalje od ljudi. Tim vatrogasaca, koji ima osam ljudi, prati slonove 24 sata dnevno. Ne samo da to rade sa zemlje, nego i iz zraka, jer su u akciju uključili i dron. On je pokazao nešto prilično zanimljivo: slonovi su trenutno nedaleko od jednog sela u na području Xiyanga i kreću se u smjeru mjesta s kojeg su krenuli. To posve zbunjuje znanstvenike, jer znači da nisu imali cilj - kao da su prešli 500 kilometara samo kako bi uživali u ljepotama zemlje. Ili su se možda vodili onom starom - put je cilj?

s
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 18:06