JEZIVO

Dok je šetao pse, čovjeka napao aligator: ‘Ulovio ga je za nogu i vukao u jezero...‘

Da napadnuti muškarac nije vikao, njegov susjed ga ne bi vidio i priskočio mu u pomoć

Ilustracija

 Brian Scantlebury/Alamy/Alamy/Profimedia

Jedan vlasnik psa iz okruga Collier na Floridi trenutno se oporavlja u bolnici nakon što ga je aligator ulovio za nogu i pokušao odvući u jezero.

Nemili događaj zbio se kad je Rick Fingeret šetao svoje pse u blizini jezera. Premda se ljudi na tom području upozoravaju da izbjegavaju šetnju s ljubimcima u blizini vode, jer to zainteresira aligatore, Rick je to zanemario. Šetnja je bila sasvim uobičajena, a onda je osjetio snažan bol i nozi i pao je na pod. Potom je shvatio da bol dolazi od aligatorovih zubiju, koji su se stisnuli oko njegove noge te da ga gmaz vuče u jezero. Rick ga je odmah počeo udarati po glavi, s nadom da će životinju to natjerati da ga pusti, a uz to je glasno dozivao pomoć. To mu je na kraju spasilo život, jer je njegov susjed čuo viku.

- Vozio sam se do kuće i vidio nekog kako leži na zemlji, mašući rukama. Čuo sam kako viče. U prvi mah nisam shvatio da mu aligator drži nogu ustima. Kad sam to osvijestio, prešao sam automobilom preko gmaza, na što je on pustio žrtvu i pobjegao nazad u jezero. Moja žena je pozvala hitnu pomoć, a ja sam mu povezao ranu majicom. Stavio sam pse na uzicu i čekao hitnu, a potom ih odveo kući - rekao je za WinkNews Rickov susjed i spasitelj Walter Rudder, piše Pet Helpful.

Rick se dobro oporavlja, njegove rane nisu preduboke i uskoro bi mogao biti pušten kući.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 00:47