‘OVO JOŠ NISAM VIDIO‘

Britanski mediji ponovno se raspisali o čudovištu iz Loch Nessa: ‘Morate pogledati što je snimio ovaj Francuz!‘

Farmaceut iz Lyona i njegova supruga bili su usred fotografiranja jezera kada su potencijalno uočili famozno "čudovište" iz Loch Nessa

Loch Ness

 Andy Buchanan/Afp/Profimedia/Andy Buchanan/afp/profimedia

Farmaceut iz francuskog grada Lyona Etienne Camel i njegova supruga Eliane bili su usred fotografiranja jezera Loch Ness u Škotskom visočju kada su navodno vidjeli slavno "čudovište" Nessie kako pliva odmah ispod površine jezera, piše The Telegraph.

- Bilo je prilično čudno. Ja sam čovjek od znanosti i nikada nisam vjerovao da je čudovište iz Loch Nessa prapovijesna životinja. Međutim, vidio sam dugačku sjenu dok sam fotografirao jezero. Dozvao sam svoju suprugu i oboje smo uočili da se sjena pomaknula - rekao je Camel.

- Pomislio da se možda radi o oblaku, međutim na nebu ih nije bilo. Palo mi je potom na pamet da se možda radi o brodu, no niti jedan nije bio u blizini. Bilo je manjih valova, kao da se nešto micalo. To je nešto bilo dugačko između 15 i 20 metara, a ja sam od tog nečeg bio udaljen otprilike 150 metara. Bilo je prilično čudno, a zatim je nestalo - dodao je farmaceut.

- Nismo mogli procijeniti radi li se životinji, međutim nešto se micalo pod vodom. Nikada takvo što nisam vidio u jezeru, a tamo gdje živimo ih ima mnogo - ustvrdio je Camel.

Prva priča o čudovištu imena Nessie koje živi u Loch Nessu pojavila se 1933. godine nakon što je Francesca McGarvey iz škotskog grada Castleheada vidjela da tamna figura izranja iz vode. Nakon što je još ljudi ustvrdilo da se u tom jezeru nešto nalazi, mediji su napisali da navodno čudovište izgledom podsjeća na plesiosaura, morskog gmaza koji se pojavio krajem trijasa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 21:02