PROMETNO U DINAMU

'VRSALJKA MOŽDA PRODAMO, A 'SLUČAJ SAMMIR' NE POSTOJI!' Mamić o mercatu u Maksimiru

Sammir ima ugovor još godinu dana. Ako dobije adekvatnu ponudu za klub i za njega, pustit ćemo ga. Ako ponuda ne stigne, onda ćemo razgovarati
 Drago Sopta/CROPIX

Dinamo u ponedjeljak, 10. lipnja, starta s pripremama za novu sezonu. Trener Krunoslav Jurčić prvo će dva dana s plavim dečkima vježbati u Zagrebu, onda se kreće na Roglu. Slijedi povratak u metropolu, pa opet u Sloveniju, na završni dio priprema u Moravske Toplice. Nova sezona starta 6. srpnja, na programu je Superkup, vječni derbi s Hajdukom.

Jurčić je želio već na početku priprema imati kostur momčadi za sezonu koja slijedi, klupska uprava to mu je omogućila. Naravno, tijekom ljetnoga prijelaznog roka još može doći do promjena, ne može se staviti "točka na i" kompletne priče.

Ima li Dinamo nekih neriješenih pitanja kad je u pitanju momčad? O tome smo jučer porazgovarali s izvršnim predsjednikom Zdravkom Mamićem.

- Baš sve smo optimalizirali. Istina, kad bi se pojavio neki "kapitalac", onda bismo ga zgrabili. Inače smo sve željeno ostvarili. Trebao nam je stoper, doveli smo Addyja, trebali smo vezne igrače, doveli smo Husejinovića i Pamića, željeli smo dva bočna krila visoke vrijednosti, stigli su Fernandes i El Soudani, htjeli smo iskusnog vratara koji će donijeti razinu više, doveli smo Pabla Migliorea. Afirmirali smo mlade igrače poput Jedvaja, Šimunića i Halilovića, te reafirmirali Antolića i Kramarića koji su po ocjenama struke, medija i konkretne statistike među najboljim igračima u Hrvatskoj - kaže Mamić.

Drugim riječima, za Dinamo je ne neki način prijelazni rok praktički zgotovljen?

- Na reakciju nas može natjerati samo ono što ne želimo, a to su odlasci Sammira ili Vrsaljka.

A što Mamić kaže na Tomečakov odlazak?

- Tomečak ekstremno voli Dinamo. Ali drži da u Dinamu nije dobio pravu priliku, pa ju je odlučio potražiti na Kantridi. Želim mu sreću.

Kakva je trenutačna situacija sa Šimom Vrsaljkom? Odbili ste ponudu Bayera iz Leverkusena, čujemo da se za njega "debelo" zanima Inter?

- Kod Vrsaljka nema nikakvih problema. Ako dođe pravi, veliki klub koji ga zaslužuje, dignut ćemo mu rampu. Mi već imamo "B" rješenje za taj mogući slučaj. Ne jedno nego - četiri! Da, znamo za interes Intera. Oni prate Vrsaljka i Halilovića. Alena bi uzeli sutra ujutro. Međutim, interes postoji i kod drugih velikih klubova. Međutim, jedno je interes, a drugo realizacija. Mora se poklopiti njihova želja, ali i naša odluka.

Kakva je situacija sa Sammirom? Hoće li on potpisati novi ugovor?

- Molim hrvatsku javnost da se ne stvara "slučaj Sammir". Zato što on ne postoji. Sammir ima ugovor još godinu dana. Ako dobije adekvatnu ponudu za klub i za njega, pustit ćemo ga. Ako ponuda ne stigne, onda ćemo razgovarati o toj situaciji. Dok se to ne dogodi, on nije tema. Od Sammira očekujemo velike igre za Dinamo i reprezentaciju.

Kako stoje stvari s odlaskom Ivana Krstanovića u Sheffield Wednesday?

- Još nemamo tu informaciju. Zahtjev za radnu dozvolu podnijeli su ljudi koji ga žele, čekamo rješenje - zaključio je Mamić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 04:08