ZVIJEZDA EMIRATESA

VIDEO: WELBECK ZALUDIO EMIRATES Put od 'letve' do novog Henryja za 90 minuta

 Getty

A sada, molimo, neka iskorači pravi Danny Welbeck! Pod ovaj radni naslov stali bi napori nogometnih kroničara da talentu i klasi 23-godišnjeg napadača dodijele odgovarajući kalibar nakon što je tehnološki višak Louisa van Gaala eksplodirao protiv Galatasaraya u Ligi prvaka.

Welbeck je tek šesti Englez koji se može pohvaliti hat-trickom u ovom natjecanju - prije njega su po tri gola zabijali Newell, Cole, Shearer, Owen i Rooney.

Proizvod Manchester Unitedova inkubatora u Arsenal je sletio u “nadoknadi” prijelaznog roka, više kao očajnička kupnja Arsenea Wengera (kojemu se tih dana ozlijedio Giroud), nego kao temeljito odskautirana lovina. Priznao je to, uostalom, menadžer “topnika” u srijedu navečer kad je trebalo komplimentirati napadaču.

- Znao sam da je Welbeck hitar, ali nisam imao predodžbu da može biti ovako brz, gotovo električan. Osim toga, veliko otkriće je njegova tehnika. Dodavanja su mu vrlo precizna, on je tehnički vrlo uredan igrač - rekao je Wenger.

Monacov tinejdžer

Reporter Daily Maila nakon blistave predstave povlači paralelu s Thierryjem Henryjem, uz napomenu koja ne ide u prilog legendarnom Francuzu. Henryju su za prvi hat-trick u Arsenalu trebale četiri sezone, a Welbecku samo pet utakmica.

Na istom je tragu i trenutačno najrasprodaniji otočni “pundit” Gary Neville. On se sjeća utakmice koju je kao bek Manchester Uniteda odigrao protiv 17-godišnjeg Henryja, tada Monacova tinejdžera.

- Igrao je na lijevom krilu i djelovao sirovo. Problem je predstavljala i elementarna kontrola lopte. Wenger mu je pomogao da postane jedan od najboljih igrača svijeta. Wenger može na jednak način profitirati od Welbecka - kaže Neville.

Srećom, nisu svi tako euforični nakon Welbeckova prvog hat-tricka u seniorskoj konkurenciji uopće. Evo, na primjer, društvo iz Telegrapha očito se dobro zabavljalo dok je sređivalo dojmove o njegovoj kvaliteti.

Nogometni U2

Napadač je već godinama engleski reprezentativac, u dresu “tri lava” zabio je deset golova u 28 nastupa. “Danny Welbeck je zapravo U2 engleskog nogometa. Niti tako genijalan kao što propovijedaju fanatici, niti tako loš kao što nas uvjeravaju hejteri. Ova utakmica je njegov Joshua Tree”, napisali su.

Welbeck je Old Trafford je napustio obilježen Van Gaalovom etiketom igrača koji jednostavno nije top-klasa poput Rooneyja, Van Persieja ili Falcaa. U svojoj najboljoj sezoni na Old Traffordu zabio je 12 golova (u svim natjecanjima), ali se samo sezonu poslije spustio do dva pogotka u 40 nastupa. Na Emiratesu se ploča okrenula i sada se s dojučerašnjim prolaznim vremenima zabavlja kao pilot Formule 1 s izazovima karting vozača. U prvih pet utakmica postigao je četiri gola , riješio se tereta prema kojemu svaka sljedeća utakmica nosi težinu audicije. Opipljiv učinak sljedećeg vikenda značio bi da je Welbeck sazrio za velike domete. Tada ga, naime, na Stamford Bridgeu čekaju Terry, Cahill, Ivanović i Azpilicueta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. lipanj 2024 12:48