JE LI BIO PRISTOJAN?

Špacu i Gabrića čeka kazna zbog vrijeđanja suca

A tko će o sucima voditi računa, je li ono bio ofsajd, je li Čop zaslužio crveni karton, ja sam samo fino i pristojno prigovorio - rekao je trener Hajduka
 Ante Čizmić / Cropix

Sudac karlovačke utakmice Domagoj Ljubičić iz Osijeka unio je u zapisnik prijavu protiv trenera Hajduka Stanka Poklepovića i njegova suradnika Tonća Gabrića.

Poslije utakmice Špaco mu je prišao i prigovorio kako može njegovim igračima govoriti da su bahati, ali je to, kako navodi Ljubičić, začinio i dodatkom „sramite se“?! Gabrić je na to navodno prisnažio, kao usput, „ma pusti...“ e sad kako je počastio suca, valjda nije ni bitno je li „đ...“ ili „g...“ tek pismena prijava u tom stilu, pravi transkript razgovora što ga je Ljubičić poslao/stavio u zapisnik na stolu je disciplinskog suca HNL Krešimira Vlajčevića.

Kad je čuo da je prijavljen, Poklepović priprema svoju obranu oštrim riječima, sigurno je da se neće miriti s eventualnom kaznom bila ona novčana ili neka drugačija.

- A tko će o sucima voditi računa, je li ono bio ofsajd, je li Čop zaslužio crveni karton, ja sam samo fino i pristojno prigovorio - rekao je.

Ujedno, u kancelarijama Udruge prvoligaša poveden je postupak i protiv Anasa Sharbinija po odluci povjerenika HNL Josipa Breznija, a nakon što je na snimci utvrđeno da je nesportski reagirao protiv nogometaša Varaždina Marija Sačera, a da je od suca utakmice Ante Vučemilovića-Šimunovića iz Osijeka za tu reakciju dobio samo žuti karton. Dakle i Anas je pod povećalom, pa i njemu prijeti nova kazna.

Inače, Hajduk sutra navečer odlazi u Široki Brijeg, ostat će tri dana u hotelu Park i trenirat će na tamošnjim igralištima, dvaput dnevno u srijedu i četvrtak, a u petak „bijeli“ planiraju odigrati trening-utakmicu protiv svojih domaćina, Širokog. Hajduku je ostalo na raspolaganju 18 nogometaša, devetorica su odsutna, ponovimo ih, Ibričić i Bulku od stranaca, te Subašić, Strinić, J. Buljat, Maloča, Oremuš, Vukušić i Jozinović od domaćih izabranika za nacionalnu vrstu, što za A, što za mladu.

S „bijelima“ bi trebao trenirati i Srđan Andrić, kapetan kojega već dugo očekujemo i koji bi se trebao vratiti prvom sastavu u susretu protiv Slaven Belupa 16. listopada u Poljudu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 03:42