RAKETA PROTIV REALA

'Šimiću naklon do poda! Primjer je za divljenje'

Neće nas ta sramota izbaciti iz kolosjeka, reprezentacija je izvan toga i imuna. Nažalost, ružno je takvo što imati u svom dvorištu
Real Madrid's defender Raul Albiol (L) vies with Sevilla's Croatian midfielder Ivan Rakitic (R) during the Spanish King's Cup (Copa del Rey) semifinal second-leg football match Real Madrid CF vs Sevilla FC on February 2, 2011 at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid. AFP PHOTO/ DOMINIQUE FAGET
 DOMINIQUE FAGET

Nogometaši Seville našeg Ivana Rakitića pokušat će na svom Ramón Sánchez Pizjuánu zadati još jedan udarac “kraljevskom klubu” u španjolskoj Primeri.

Nakon poraza kod kuće od Barcelone, Madriđane čeka teško gostovanje kod petoplasirane momčadi prvenstva. Dok se Barcelona bori za novi trofej na Svjetskom klupskom prvenstvu, José Mourinho mora loviti pobjedu za održanje sna o naslovu prvaka. Izgube li u subotu, potonuće će teško izbjeći.

- Dolazi nam ponajbolja momčad svijeta, no mi idemo na pobjedu u posljednjoj ovogodišnjoj prvenstvenoj utakmici. Jako nam je do toga stalo. Imali smo ranu božićnu večeru s predsjednikom koji je naglasio da mu je to želja za blagdane.

Koliko će ta utakmica biti nalik onoj u kojoj je Sevilla izvukla bod u Barceloni u 9. kolu?

- Bit će drugačija, ipak igramo kod kuće, a ovdje svaku utakmicu idemo po tri boda, nema veze što je riječ o Realu. No, i oni moraju ići po pobjedu, inače gube utrku s Barcom. Očekujem otvorenu i dobru utakmicu i našu pobjedu.

Raketa se ne boji izvanzemaljca Ronalda, uostalom, ni Messi, Xavi i Iniesta nisu im zabili pogodak.

- Real i Barca su dva ponajbolja svjetska kluba, no dosadašnji su rezultati pokazali da nisu nepobjedivi. Barcelona u 15 kola ima poraz i četiri remija, Real ima remi i dva poraza. Barcelona je u maloj prednosti, za nijansu je jača. To što imaju četiri remija i poraz ne znači nužno da im predstoji veliki pad. To je normalno, i oni su ipak ljudi.

Rakitić stalno razmišlja o reprezentaciji, bio je među onima koji su u Turskoj pobijedili 3-0 i osigurali Euro.

- Sve nas je to diglo nakon razdoblja apatije i sada idemo odraditi veći dio posla.

Očekivanja su visoka.

- Ne zanima nas samo sudjelovanje, idemo po velike stvari u Poljsku i Ukrajinu. Sposobni smo opet, kao 1998., iznenaditi nogometni svijet.

U toj namjeri ne može omesti ni velika sudačka afera u hrvatskom nogometu.

- Neće nas ta sramota izbaciti iz kolosjeka, reprezentacija je izvan toga i imuna. Nažalost, ružno je takvo što imati u svom dvorištu. Nije na meni da to komentiram, za to su zaduženi drugi ljudi, no žalostan sam zbog toga. Ne sjećam se tako velike afere u mojoj Švicarskoj ili Njemačkoj i sada u Španjolskoj. Iako je i u Njemačkoj svojedobno bila velika frka s kladioničarskom aferom. Ipak, uvjeren sam da će se naš nogomet izvući iz gliba. Nažalost, u cijelom je društvu tako, nije samo nogomet sporan.

U svemu ipak postoje svijetle točke, nije sve tako crno:

- Naklon do zemlje za Darija Šimića koji se kao sindikalni djelatnik bori za prava nogometaša koji ne dobivaju plaće. Sramota je da bilo tko radi, a za to ne bude plaćen. Ne branim samo nogometaše, nego sve obične ljude u Hrvatskoj. Šimić je primjer za divljenje, osigurao se za tri života, a opet radi i trči naokolo kako bi pomogao onima kojima je pomoć potrebna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 09:22