BILI NA PLINSKI POGON

Ruski Gazprom spreman uložiti u Hajduk

Iako na Poljudu nitko ne može potvrditi pregovore s ruskim Gazpromom, zasad nema ni službenog demantija te vijesti

SPLIT - U moru loših vijesti može li se na Poljudu dogoditi nešto dobro? Nešto poput najave da će ruski energetski div Gazprom postati sponzor Hajduka, pa čak možda i mogući potencijalni suvlasnik kluba.

- Dao bog da se to ostvari - odgovorio nam je glasnogovornik kluba Nikica Vukašin na pitanje o pregovorima čelnika Hajduka i Gazproma. - Ali ne znam ništa o pregovorima koje spominjete.

Najveći pojedinačni dioničar Jako Andabak nije bio iznenađen našim pitanjem, ali je jednako tako bio oprezan u izjavi:

- Ne znam odakle je i kako to izašlo u javnost, a najbolje je da ništa ne izjavljujem. Ne znam ništa o tome. Stvarno nije trenutak za to niti želim takvu medijsku promociju.

Andabak koji je uvijek vrlo fair, korektan i na raspolaganju medijima ponekad zna reći i više nego što bi trebao, pa mu to neki u Hajduku znaju zamjeriti. Očito je da je baš zbog toga “povukao kočnicu” na temu Gazproma.

- Stvarno je prerano govoriti o novom sponzoru Hajduka. Ako se napravi nešto po tom pitanju, preuzimam obvezu da to svakako javim - rekao je Andabak.

Andabakove ruske veze

Iako se trudio demantirati priču, kad se zagrebe malo ispod površine, otkriva se da postoji čvrsta veza Andabaka s Rusima koja bi mogla rezultirati velikim sponzorstvom Hajduka. Naime, Andabakov hotelski lanac Bluesun od ove godine surađuje s najvećom osiguravateljskom kućom u Rusiji, SOGAZ, koja je u vlasništvu Gazproma.

A Gazprom je u nogometnom svijetu prisutan kroz sponzorstvo Zenita iz Sankt Peterburga i njemačkog Schalkea, dok su se Rusi nedavno počeli širiti i na istok Europe, a prva meta im je Crvena zvezda kojoj su se obvezali biti sponzori sljedećih pet godina.

Dovođenje bogatog sponzora očito je prva ideja budućih vlasnika Hajduka okupljenih oko Jake Andabaka. Hajduku je nužan takav pozitivan impuls, jer u splitski klub zavukao se pesimizam. Na Poljudu je zavladala letargija zbog razočaranja rezultatskim neuspjesima. Nakon euforije koja je ne tako davno vladala u klubu i oko njega sada su stigli teški, olovni dani. Na Poljudu vlada atmosfera kao na zatvorenim sjednicama Vlade.

S tom razlikom da se premijerka Kosor barem s vremena na vrijeme oglasi da bi poručila puku kako samo što nismo na pravom putu, a šef Hajdukove vlade Joško Svaguša odavno je iskopčao sve komunikacijske kanale.

Svaguša se zavukao u tamu vlastite kože, očito da još nema spreman odgovor na pitanje koje muči sve pristaše splitskog kluba:

- Kakav ćemo Hajduk imati za stoti rođendan?

‘Mrtvo puhalo’

Primiče se datum velikog jubileja, za manja od tri mjeseca, točno 13. veljače Hajduk će postati stogodišnjak, očekivali smo da će biti živahan, ambiciozan, a ne mrtvo puhalo kakvim se sada doima.

Ostaje vidjeti hoće li impuls životne energije Hajduku ubrizgati ruski Gazprom...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. srpanj 2024 09:48