SJAJNA INVESTICIJA

'PINTO JE ODLIČAN IGRAČ, BIT ĆE VELIKO POJAČANJE ZA DINAMO' Bjelanović nahvalio Portugalca

 Uefa.com

S Ivom Pintom Dinamo dobiva ekstremno brzog i izdržljivog desnog bočnog igrača koji još nije dostigao svoj puni potencijal - kaže o najnovijoj akviziciji “plavih” Saša Bjelanović, koji je sa 23-godišnjim, 184 cm visokim Portugalcem prošle sezone dijelio svlačionicu u Cluju.

Podsjećamo, CFR Cluj završio je kao treći u skupini Lige prvaka, s istim brojem bodova kao Galatasaray, ali lošijim učinkom u međusobnim dvobojima, a diči se i pobjedom nad prvoplasiranim Manchester Unitedom na Old Traffordu.

Obavlja sve zadatke

U šesnaestini finala Europske lige Cluj je ispao od milanskog Intera s našim Kovačićem, a sve europske utakmice, 12 s kvalifikacijama, uz 27 od mogućih 34 u prvenstvu odigrao je Ivo Pinto, s rumunjskim Kupom i Superkupom ukupno 45 natjecateljskih, s gotovo punom minutažom (zamijenjen samo jednom), uz samo tri javne opomene te četiri asistencije, sve u rumunjskoj ligi.

- Pinto ima odlične fizičke predispozicije, snagu, brzinu, eksplozivnost, izdržljivost, odigrao je gotovo sve utakmice, i to na visokoj razini - secira Bjelanović donedavnog sugirača.

- Izvanredno je brzi bočni igrač, možda čak i prebrzi. Kao i svi Portugalci, više je sklon ofenzivi, puno ide naprijed, ali voli i duel, kontakt, ne povlači se, sve zadatke u igri može obaviti - nahvalio je Saša nekadašnjeg kadeta i juniora Porta.

Možda se vratim kući

Bjelanović nije uživo gledao Dinamo prošle sezone, pa tako ni Šimu Vrsaljka, ali po svome međunarodnom iskustvu koje je doista impresivno (11 različitih klubova u Italiji) smatra da će od Vrsaljka dvije godine stariji Pinto sigurno biti za hrvatskog prvaka pravo pojačanje. I ne samo to.

- I pojačanje i dobra investicija za budućnost.

U vezi s nastavkom svoje karijere 34-godišnji Bjelanović, 188 cm visoki srednji napadač čeka rasplet odmarajući se na moru, u rodnom Zadru.

- Istekao mi je ugovor s Clujom i trenutno sam otvoren za sve opcije, međunarodne, ali i domaće - otkriva Bjelanović.

- Prošlo ljeto me željela Rijeka, izabrao sam Cluj, ne bih imao ništa protiv povratka kući, no odlučit ću nakon što dobro izvažem sve ponude.

Ulazak u EU njemu, kaže, više ne može pomoći jer ima i talijansko državljanstvo.

- Koristit će, međutim, mnogim mlađim kolegama - poručio je dobro raspoloženi Bjelanović, koji je u Italiju otišao iz Varteksa 2002., prethodno se dokazujući u Istri, pola sezone u Dinamu i u matičnom Zadru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 07:36