HRVAT U DIVU IZ TORINA

NOVI VELIKI TRANSFER Juventusov prioritet na ljeto će biti dovođenje Šime Vrsaljka!

Talijanski prvak je Vrsaljka pikirao još ljetos, nakon Zadraninove prve sezone u Serie A

Pišući o razlozima Shaqirijeva prelaska u Inter, a ne Juventus, koji ga je prvi htio, talijanski nogometni portali došli su i do Šime Vrsaljka. Naime, Juve ljetos nije želio platiti Bayernu 15 milijuna eura za švicarskog reprezentativca jer je čuvao sredstva za Berardija iz Sassuola. U međuvremenu su fantazistu podrijetlom s Kosova uletjeli ‘nerazzurri’...

Torinska filijala

Juventus, pak, po već ustaljenom običaju na Apeninima, u Sassoulu parkira igrače na koje pikira ili mu ih posuđuje. Tako je trenutno tamo na kaljenju napadač Simone Zaza (23), špica koja s Domenicom Berardijem (20) igra u paru ili ‘tridenteu’ uz, najčešće, Sansonea.

Međutim, u sjeni razvikanih ofenzivaca Sassuola krije se možda i najizgledniji posao Stare Dame u sljedećem prijelaznom roku, pišu Talijani. Riječ je o Hrvatu Šimi Vrsaljku (23), desnom bočnom iskoristivom i na desnom i na lijevom beku.

Rómulo razočarao

Juventusov desni bok ove sezone pokrivaju 31-godišnji Švicarac Stephan Lichtsteiner i u ožujku 31-godišnji Simone Padoin, koji pokriva i lijevu stranu s Evrom i Asamoahom, ovisno o 4-3-3 ili 3-4-1-2 formaciji Massimiliana Allegrija. Osam godina mlađi branič, koji je u Italiji taktički i fizički napredovao i sazrio, nameće se kao logično, čak i prioritetno rješenje, poglavito što je planirana Lichtsteinerova zamjena, naturalzirani Brazilac Rómulo, ove sezone u Juventusu “blago razočarao”, tvrdi novinar Fabrizio Romano.

Juve je Vrsaljka pikirao još ljetos, nakon Zadraninove prve sezone u Serie A, u Genoi. Htio ga je i Milan, ali za manji novac nego Sassuolo. Već se tada špekuliralo da iza ponude malog kluba Sassuola zapravo stoje moćni ‘bianconeri’. Juventus bi svoju ponudu za Vrsaljka mogao dati već u svibnju, tako da uzvratni kvalifikacijski dvoboj s Italijom 12. lipnja hrvatski reprezentativac možda dočeka kao igrač najtrofejnijeg talijanskog kluba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 12:24