IZNENAĐENJE KOLA

Napoli preokretom do pobjede nad Juventusom

Navijači Juventusa sigurno ne pamte kad im se zadnji put dogodilo ovako nešto
Naples' midfielder Marek Hamsik of Slovakia (C) celebrates the team's victory over Juventus with teammate Matteo Contini (R) and Morgan De Sanctis (L) during their Serie A football match at Turin's Olympic Stadium on October 31, 2009. AFP PHOTO / EMILIO ANDREOLI
 AFP

Prva utakmica 11. kola talijanskog nogometnog prvenstva ponudila je veliko iznenađenje. Naime, Napoli je slavio na Olimpijskom stadionu u Torinu protiv Juventusa 3-2, iako su domaćini imali prednost 2-0.

Juve je poveo u 35. minuti golom Davida Trezegueta koji je glavom s prve vratnice pospremio ubacivanje Zdeneka Grygere, da bi na prednost od dva razlike otišao u 54. minuti golom Sebastiana Giovinca koji je iskoristio smetenost Napolijeve obrane i zakucao loptu u lijevi donji kut.

U tom se trenutku činilo kao da je torinski sastav pospremio u džep nova tri boda i približio se vodećem Interu, ali su drugačijeg mišljenja bili igrači Napolija koji su kao i u prošlom kolu (protiv Milana, izborili remi 2-2 golovima u 90. u 93. minuti) kreirali veličanstven preokret.

Junak preokreta momčadi iz Napulja bio je Slovak Marek Hamšik, dvostruki strijelac, dok je jedan gol zabio Argentinac Jesus Datolo. Hamšik je za smanjenje 1-2 zabio u 59. minuti u gornji desni kut nakon asistencije Datola, izjednačio je sam argentinski krilni igrač u 65. minuti iz neposredne blizine nakon gužve u kaznenom prostoru, da bi odlučujući gol zabio ponovo Hamšik sjajnim udarcem s nekih desetak metara u same rašlje nemoćnog Buffona.

Pobjednički je gol bio Hamšikov sedmi ovosezonski, čime je skočio na drugo mjesto ljestvice najboljih strijelaca lige, a svom Napoliju donio skok na peto mjesto ljestvice.

Na kraju kažimo i da je Juventus posljednji sučev zvižduk dočekao s igračem manje nakon što je Amauri dobio izravan crveni karton zbog grubog starta na vrataru Napolija Morganu de Sanctisu u trenutku dok je ovaj već držao loptu u rukama.

Nakon starta Amaurija izbila je opće naguravanje na travnjaku, koje je ubrzo raščistio sudac Damato di Barletta.

Nogometaši Milana ostvarili su petu ovosezonsku pobjedu. Na San Siru su “rossoneri” savladali Parmu 2-0 i barem privremeno skočili na četvrto mjesto na ljestvici. Dvostruki strijelac za Milan bio je Marco Borriello, a kod oba gola sjajno mu je asistirao Ronaldinho.

Borriello je prvi gol zabio nakon polukontre u kojoj ga je Ronaldinho sjajno proigrao u prostor, a ovaj je prevario vratara Antonia Mirantea udarcem kroz noge. Konačan rezultat Borriello je postavio u trećoj minuti sudačke nadoknade krasnim škaricama s 11 metara u lijevi donji kut.

Bili su to njegovi prvi prvenstveni golovi ove sezone.

Serie A, 11. kolo:

Juventus – Napoli 2-3 (Trezeguet 35, Giovinco 54 / Hamšik 59, 82, Datolo 65)

Milan – Parma 2-0 (Borriello 12, 90+3)

Redoslijed: 1. Inter 25 (-1), 2. Juventus 21, 3. Sampdoria 20 (-1), 4. Milan 19, 5. Napoli 17, 6. Parma 16...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. lipanj 2024 13:48