‘VESELI’ NOĆNI PROVOD

Livaja: Bila je to samo verbalna svađa

Hoće li Joško Svaguša sam sebe kazniti sa 50.000 kuna jer sramoti Hajduk pijanstvom i tučnjavom po splitskim kafićima
 Vladimir Dugandžić / Cropix

SPLIT - Hajduk svakodnevno proizvodi toliko afera da nije ni čudno da ga se počinje etiketirati kao klub slučaj. Najnoviju glupost inicirao je predsjednik Hajduka Joško Svaguša.

Kako je objavljeno, Joško Svaguša je u društvu s Ivicom Livajom, bliskim prijateljem i članom Nadzornog odbora Hajduka, u subotu izašao u noćni provod da bi se pred jutro u kafiću Tropic na Bačvicama sukobio s nekim društvom, a navodno je u cijeloj gužvi izvukao deblji kraj te je dobio nekoliko šamara.

- Bila je to samo verbalna svađa. Jošku se često obraćaju tipovi koji žele nešto reći o klubu, igračima i rezultatima - ustvrdio je Svagušin kompanjon Livaja, demantirajući informacije o tome da je predsjednik Hajduka pretučen u popularnom noćnom okupljalištu Splićana.

Provocirali predsjednika

Policija nije izvijestila o ovom incidentu iako je naknadno iz PU splitsko-dalmatinske potvrđeno da su na Bačvice u rano jutro nedjelje stigli pripadnici policije, ali nisu našli aktere incidenta. Policija je stigla na dojavu da se skupina od dvadesetak osoba želi obračunati sa Svagušom i Livajom.

- Ništa se posebno nije dogodilo - kratko nam je rekao u ponedjeljak popodne Svaguša. Pravdajući se da je na sastanku, poručio je da će priopćenje o događaju biti objavljeno na Hajdukovu portalu.

Tamo je malo kasnije osvanula informacija u kojoj se navodi: “Predsjednik Svaguša nije sudjelovao u fizičkom obračunu u kafiću na Bačvicama jer nikakvog obračuna nije ni bilo. Pogotovo ne s Torcidom nego se radilo samo o verbalnom sukobu s osobom koja je i ranije provocirala Hajdukova predsjednika.”

Poletjele i šake

Svjedoci nam, međutim, tvrde da se radilo o “pijanim poslovima”, dobacivanje i provokacije između Svaguše i društva za drugim stolom rezultiralo je naguravanjem u kojem su poletjele i šake, ali nitko nije ozbiljnije ozlijeđen. Redari su izbacili izgrednike iz kafića.

Svaguša je nedavno bio jako oštar kada je svoju najveću zvijezdu Anasa Sharbinija kaznio sa 50.000 kuna globe zbog pijanstva na pripremema reprezentacije. Objašnjeno je da je mlađi Sharbini kažnjen zbog nedolične slike koju je kao igrač Hajduka ostavio u javnosti. A što kad Svaguša pije i tuče se po kafanama? Hoće li sad sam sebe kazniti na isti način?!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. srpanj 2024 09:48