ŠPACO UOČI ŠUBIĆEVCA

'I Šibenik ima svoje ambicije, ali naš se cilj zna - želimo trofej!'

Hajduku je finale Kupa ključ sezone. Devedeset minuta na Šubićevcu odredit će uspješnost sezone za Hajduk. Splićani očekuju da će osvojiti Kup, prvi trofej nakon pet godina posta.
 Vladimir Dugandžić / Cropix

SPLIT - Nogometna fešta ili utakmica visokog rizika? Neka bude ono prvo: praznik nogometa u dalmatinskom finalu.

Najbolju poruku odaslao je trener Hajduka Stanko Poklepović:

- Neka bude prava fešta bez obzira na izvedbu igrača na terenu. Dva bliska grada Šibenik i Split zaslužuju primjereno ponašanje igrača, ali i navijača. Usudio bih se pozvati publiku da se ponašaju civilizirano, da podržavaju svoje, a da ne vrijeđaju suparničke igrače. Neka slave pobjednika, ali i neka plješću gubitniku. Jer netko će morati i izgubiti u ovoj utakmici.

Hajduk ima rezultat 2-1 iz prve utakmice, ali na Šubićevcu se igra kao da je rezultat izjednačen.

- Sve je otvoreno. Hajduk ima određenu prednost u svojem povijesnom značenju jer smo više puta osvajali trofeje, ali Šibenik ima svoje motive. Nećemo morati jurišati od prve minute. Nijedan napad ne možemo napraviti bez obrane, ali nećemo se ni braniti 90 minuta nego ćemo tražiti način da zabijemo gol - poručuje Poklepović.

Poklepovićeva momčad je u pozitivnom, pobjedničkom ritmu, a Šibenčani uvažavaju autoritet Hajduka i to može biti presudno.

- Šibenik je odigrao odličnu utakmicu na Poljudu. Bio je to njihov perfektan bljesak iako smo mi na kraju slavili. Sigurno je da će Karačićeva momčad pokušati ponoviti takvu prezentaciju. Vjerujem da će na domaćem terenu igrati otvorenog garda - misli Poklepović.

Iako za ovakve utakmice nisu potrebne posebne novčane stimulacije, klupskim pravilnikom zagarantirana je premija od deset tisuća eura po igraču za osvajanje Kupa.

Ibro odgovor na Zeca

Zec je opasnost, ali nije jedini adut Šibenčana, smatra Poklepović.

- Zec je egzekutor, on je igrač koji završava napade i njega mora podržati cijela momčad. Vidio sam da je sposoban i sam riješiti utakmicu, nekim bijegom i potezom, a to je osobina pravih, klasnih nogometaša. Ako me pitate, može li Zec sam dobiti Hajduk, mislim da ne može i neće.

Hajduk najviše ovisi o raspoloženju Senijada Ibričića koji je glavni adut i strijelac odluke za Splićane. Ibričić je u sjajnoj golgeterskoj formi, zabija u kontinuitetu. Na obje utakmice sa Šibenikom bio je strijelac za pobjedu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. srpanj 2024 16:01