OTVORENA SEZONA

DINAMO SLAVIO U PRIJATELJSKOM OGLEDU PROTIV ŠMARJA Tri gola Krstanovića

 Ronald Gorsic / CROPIX

Uvertira je uspjela, Modri su u novu sezonu krenuli pobjedom, pritom zabili pet pogodaka. Treću je godinu zaredom Dinamo došao u Šmarje pri Jelšah, Modri već tradicionalno otvaraju sezonu u tom slovenskom mjestu. Ima i simbolike, prijašnje dvije godine Dinamo je ušao u Ligu prvaka, pa, zašto opet ne krenuti s iste točke? Slovenski trećeligaš, koji je u zadnjim kolima prošle sezone ispustio ulazak u drugu ligu, u prošle dvije utakmice nije bio lagan zalogaj, 4:2 i 2:1 slavili su Jurčićevi, odnosno Čačićevi puleni.

Ovoga puta počelo je uvjerljivo, već u četvrtoj minuti Ivan Krstanović je na ubacivanje Vrsaljka odlično skočio i glavom loptu uputio prema mreži. Činilo se da je već prešla crtu kad je gol potvrdio Andrej Kramarić. U osmoj, pak, Krstanović je dospio sam pred vratara Pepelnaka, htio ga zaobići. Vratar ga je srušio, Krstanović je sam izveo jedanaesterac i pogodio mrežu. Izgledalo je da će to biti lagaan trijumf na početku priprema, u utakmici u kojoj je Jurčić postavio momčad koja ipak neće biti 'glavna’ kad počnu prave stvari.

U hotelu je zbog problema s leđima ostao Sammir, Šimunić je došao u Šmarje ali nije igrao. Na krilima su u prvom poluvremenu bili Beqiraj i Krstanović, kapetan Šime Vrsaljko. Dinamo je, dakle, ušao vrlo dominatno, međutim, brzo se sve okrenulo, a vratar Pablo Migliore neće svoj debi čuvati u lijepom sjećanju. Prvo su domaćini smanjili, nakon ubacivanja Mauhera, najviši je pred golom bio Firšt i zatresao mrežu.

A onda je Goran Čuček izveo slobodan udarac s tridesetak metara i pogodio Dinamove rašlje! Netko je duhovito primijetio, uz Neymarov, ovo je bio gol tjedna! A Migliore? Vjerojatno nije mogao ništa, udarac je bio precizan i snažan, ali znamo da je vratarima najmanje drago kad ih netko ovako probuši. I to još u debiju. Nije do tog trenutka uspio upisati nijednu obranu, a već je dvaput kapitulirao. No, Čučeku je vrlo brzo odgovorio Domagoj Antolić. Ne s tolike udaljenosti, bio je na 18 metara, ali je sjajno naciljao i prekrasno pogodio suprotne rašlje. S obzirom da je početak priprema nije to bilo loše Dinamovo poluvrijeme, bilo je i ideje i prilika, uostalom vidjeli smo i tri lijepa pogotka.

U nastavku je Jurčić promijenio osam igrača, na terenu su ostali tek Jedvaj, Ademi i Krstanović. Imali su domaćini dvije šanse za izjednačenje, ali je zabio Dinamo. Pivarić je ubacio pred vrata, Krstanović bio prekratak, a Čop je pratio i završio akciju pogotkom. Do kraja je još Krstanović zabio svoj treći gol. Ako dobije radnu dozvolu u Engleskoj i ode iz Dinama bit će to oproštaj sa stilom.

- Zadovoljan sam, spustili smo se s visine, doživjeli temperaturni šok, nilo je dobrih i manje dobrih stvari. Istrčali smo se, zabijali pogotke, vidjeli dečke koji su novi, važno je da osjete teren. Migliore? Ne treba komentirati svaki gol, a njemu treba vremena da se vrati u natjecateljsku formu, mi ćemo ga čekati - rekao je Kruno Jurčić.

NK Šmarje – GNK Dinamo 2:5 (2:3)



Gledatelja: 700

Šmarje: Pepelnak - Oparenović, Čuček, Vraničar, Drofenik - Mauher, Jančić, Neskić, Asllanaj - Firšt, Mraz (još su igrali: Jesenko, Debelak, Čakš, Deučman, Zdovc, Štolcer, Šrimpf, Bevc, Jagodič, Žaberl, Pondelak, Stoklas)

Dinamo: Migliore - Vrsaljko, Jedvaj, Addy, Ibanez - Ademi - Beqiraj, Husejinović, Antolić, Krstanović - Kramarić; drugo poluvrijeme: Jajalo - Leko, Jedvaj, Perić, Pivarić - Ademi - Krstanović, Pamić, Brozović, Rukavina - Čop

Strijelci: 1:2 Firšt (15.), 2:2 Čuček (21.) / 0:1 Krstanović (4.), 0:2 Krstanović 11m (7.), 2:3 Antolić (30.), 2:4 Čop (61.), 2:5 Krstanović (72.)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 10:43