JOŠ DVA DANA MERCATA

DALEY BLIND U UNITEDU Van Gaal spiskao već 186 milijuna eura, ali tvrdi da je naslov nedohvatljiv

Louis van Gaal potvrdio je titulu najvećeg ovoljetnog potrošača. Nakon Angela di Marije, Andera Herrere, Lukea Shawa i Marcosa Roja, doveo je i peto pojačanje. Iz Ajaxa je kupio lijevog beka, koji se dobro može snaći i na poziciji zadnjeg veznog, 24-godišnjeg nizozemskog reprezentativca Daleya Blinda.

Manchester United je platio 17,5 milijuna eura i došao već do brojke od 186 milijuna eura plaćenih za odštete novih igrača u ovom prijelaznom roku. Čak je i Liverpool pao u sjenu sa “samo” 151,43 milijuna potrošenih eura. No Nizozemac jasno kaže:

- Bilo bi čudo kada bismo osvojili naslov prvaka ove sezone.

Bit će još promjena na Old Traffordu do ponedjeljka i završetka ljetnog prijelaznog roka. Naime, na izlaznim vratima su Danny Welbeck (želi ga Tottenham), Javier Hernandez (pred vratima Juventusa), Wilfried Zaha je već posuđen Crystal Palaceu, dok United napuštaju i Tom Cleverley, Shinji Kagawa i Anderson.

Moglo bi biti i prometa u suprotnom smjeru, neki engleski mediji špekuliraju oko dolaska 36-godišnjeg stopera Monaca, bivšeg igrača Chelseaja Ricarda Carvalha, priča se i o 15-godišnjem norveškom čudu od djeteta Martinu Odegaardu. No onaj o kojem se najviše govorilo, izgleda neće stići. Iz Italije stižu konkretne izjave o ostanku Artura Vidala u redovima Juventusa.

- Više puta smo ponovili, i čelništvo, i ja, da je Vidal ključni igrač naše momčadi te da će ostati član Juventusa - naglasio je trener Stare dame Massimiliano Allegri.

Tko zna, možda Van Gaal u ova dva dana ipak uspije pronaći nekog drugog kapitalca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. lipanj 2024 22:27