KRALJEVSKI POSJET

PRINC OSVAJA AMERIKU William s Obamom, njegova vojvotkinja Kate posjetila centar za dječji razvoj

 AFP PHOTO/ NICHOLAS KAMM / AFP PHOTO/ NICHOLAS KAMM

Britanski princ William sastao se u ponedjeljak ujutro u Bijeloj kući s američkim predsjednikom Barackom Obamom, a njegova supruga Catherine za to je vrijeme u njujorškom Harlemu posjetila centar za dječji razvoj.

Obama je princa primio u Ovalnom uredu, no nisu održali konferenciju za novinare. Posljednji su se put sastali 2011. u Buckinghamskoj palači u vrijeme Obamina državničkog posjeta Velikoj Britaniji. Nakon razgovora s američkim predsjednikom William je na programu imao govor u Svjetskoj banci.

Vojvotkinja od Cambridgea posjetila je harlemski Northside centar za dječji razvoj u kojemu je, zajedno s Chirlane McGray, suprugom njujorškoga gradonačelnika Billa de Blasija sudjelovala u kreativnoj radionici.

Northside centar pruža usluge obiteljima nastanjenima u visokorizičnim četvrtima, a cilj je njegova djelovanja borba protiv rasizma.

Centar su utemeljili znanstvenici čija se istraživanja spominju u odluci američkog Vrhovnog suda o neustavnosti segregacije u javnim školama.

Unatoč hladnoći, više desetaka stanovnika njujorške četvrti pljeskom je dočekalo i pozdravilo princezu koja je svoj program nastavila susretom s predstavnicima britanske zajednice koji žive u New Yorku.

Willliam i Kate u nedjelju su doputovali u prvi posjet New Yorku. Odsjeli su u hotelu Carlyle koji je bio najdraži princezi Diani.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. srpanj 2024 06:42