COUNTRY MAČKE

PEDESET SLOVENSKIH PLESAČICA POSJETILO VINKA COCU Sprijateljio se s njima u Domžalama

 Jakov Prkić/cropix

Trogirskog slavuja Vinka Cocu, koji leži na Odjelu plastične kirurgije splitske bolnice na Križinama, iznenadile su svojim posjetom članice slovenske plesne skupine “Country mačke” iz Kranja s kojima se omiljeni dalmatinski tenor svojedobno sprijateljio za jednog susreta u Domžalama, prenosi Slodna Dalmacija.

Malo je reći da je Vinko bio zatečen čuvši informaciju kako se pred bolnicom na Križinama parkirao autobus s 50 članica “Country mačaka”, starosne dobi od 10 do 63 godine, koje su samo radi njega “potegle u Hrvatsku”.

- Ooo Country mačke! - sa smiješkom ih je pozdravio Vinko iz bolesničke postelje u kojoj iščekuje kirurški zahvat kojim će mu liječnici sanirati ranu na trtici. Dirljiv susret organizirao je njegov brat Duje, a u sobu ga je došlo pozdraviti tek nekoliko predstavnica “Mačaka”, dok se ostatak njihove ženske ekipe zadržao na bolničkom parkingu željno očekujući informacije o Vinkovu zdravstvenom stanju. Svih 50 uistinu bi bilo malo previše za bolnicu...

Upoznavanje na humanitarnom koncertu

- Došli smo iz Slovenije samo kako bismo mu izrazili naše želje za njegovim što bržim ozdravljenjem. I poželjele da nam što prije opet zapjeva - kazala nam je Milena Razinger, voditeljica “Country mačaka”. Upravo je poduzetna Milena bila inicijator putovanja u Split.

- On je fenomenalan čovjek, pjeva o ljubavi i sreći... Upoznali smo se prije pet godina na jednom humanitarnom koncertu u Trogiru, a družili ponovno u Domžalama. Prije negoli mu se sve ovo dogodilo razgovarali smo kako bih sa svojom plesnom skupinom ovog ljeta došla na more. Mi smo planirale malo trenirati, ploviti brodom i peći ribu, a i Vinko bi nam zapjevao. Sve ovo vrijeme, otkako je u bolnici, zvala sam ga svakih 14 dana, provjeravala kako je... No, svaki put bi rekao:”Milena, ne mogu pjevati.” E, onda smo mi odlučile, usprkos svemu, doći k njemu - ispričala nam je voditeljica “Country mačaka” koje su Vinku donijele nekolicinu suvenira i cvijeće, te ga posebno razveselile majicom s natpisom “Torcida - Tržič”.

- Samo se radujem... Ide nabolje, uskoro ću na operaciju, a onda me čeka rehabilitacija - kratko nam je kazao Vinko dirnut pažnjom slovenskih prijateljica koje će se, nakon posjeta omiljenom pjevaču, zadržati dva dana u kampu u Segetu. Naučile su, kažu, njegove “Ribare” napamet, pa će ih ovaj put same zapjevati sa željom da to što prije učine zajedno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 18:07