NINA BADRIĆ ZA JUTARNJI

FOTO Nisam posve zadovoljna: Moram se izboriti za uvjete koje želim tijekom mog nastupa!

Poput većine eurovizijskih izvođača koji su u Baku na prve probe stigli još početkom prošlog tjedna, najviše vremena provodim u Kristalnoj dvorani u kojoj se u utorak održava prvo polufinale Eurosonga (molim, palčeve držite za četvrtak, tada smo mi na rasporedu), dosta sam i u hotelu, a zbog mnogobrojnih obaveza puno vremena provodim i u taksiju kako bih stigla s jednog kraja grada na drugi.

Taksi je stvarno jeftin. Prosječna vožnja stoji oko dva manata. Manat je azerbajdžanski novac, a tečaj manata je jedan naprama jedan u odnosu na euro.

Hotel 'Hilton' u kojem je smještena hrvatska delegacija je divan. S prozora moje sobe vidim čitavu luku, a sa terase hotela puca vidik na cijeli Baku.

Otkako smo tu kušali smo mnogo domaće azerbajdžanske hrane. Sviđa mi se okus tih jela i, priznajem, teško im je odoljeti. U sve stavljaju mnogo začina, ali jela su fenomenalna, a meni se najviše dopadaju yarpag dolmasy, saj ichi, fisinjan pilaf.... Ukratko, za 20 eura može se pojesti čitav menu i kompletan ručak koji uključuje i desert.

Moje omiljeno piće u Azerbajdžanu je čaj koji se poslužuje uz džem od borovnica ili dinja, te bademe i sušene borovnice kojima se može začiniti čaj.

Da ne bi sad ispalo da samo pjevam, pijem i jedem, moram se pohvaliti da sam otkako sam stigla dala barem šezdeset razgovora novinarima iz različitih zemalja Europe. Svi jako hvale našu pjesmu i moju vokalnu izvedbu, ali ja nisam zadovoljna do kraja. Obećavam, izborit ću se za 'Nebo'! Ono što, dakle, slijedi je prava borba za uvjete koje želim tijekom mog nastupa u Kristalnoj dvorani, a tiče se video-walla i rasvjete.

Malo sam umorna jer sam sinoć bila na eurovizijskom partyju dobrodošlice. Tamo sam se zabavljala s Mayom Sar iz BIH, a srele smo i Ramba Amadeusa, kao i Kaliopi. No, nije bilo mnogo vremena za druženje jer sam morala odgovarati na mnogobrojna pitanja obožavatelja Eurosonga. Stvarno je nevjerojatno koliko ti ljudi znaju detalja o meni i mojoj karijeri.

Bila sam i na večeri s Tunzale, jednom od najvećih glazbenih diva Azerbajdžana. Nas dvije snimamo duet 'Sunrise', a na posao ćemo se baciti odmah po završetku Eurosonga.

E, da, da ne zaboravim. Sutra je u Baku hrvatsky eurovizijski parti koji je Helena Rosandić iz agencije Bruketa&Žinic organizirala u The ROOM, Fine Art Wine and Dine koji je vlasnik Hrvat Miran Sepić. Jedva čekam!

Voli vas vaša Nina

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 00:45