CRNO RAZDOBLJE

Emma Thompson: Nakon razvoda pala sam u tešku depresiju

Britanska glumica otvorila je dušu u intervjuu za BBC-jev radio te otkrila koliko ju je pogodio razvod od supruga Kennetha Branagha

Britanska glumica Emma Thompson otkrila je da je pala u depresiju nakon što se raspao njezin brak s glumcem Kennethom Branaghom, ali ju je rad na filmu “Razum i osjećaji” spasio od toga da ne poludi. Pedesetogodišnja oskarovka razotkrila je svoje osjećaje u emisiji BBC-jeva radija.

Zvijezda filma “The Nanny McPhee” rastala se od Kennetha 1995. godine i to ju je toliko pogodilo da se kod kuće danima nije presvlačila, nego je hodala u istoj odjeći. No, spasila ju je Jane Austin jer je, između ostalog, na setu filma “Razum i osjećaji” upoznala svoga budućeg supruga, glumca Grega Wisea.

- Spasio me rad, a zatim i Greg. On je pokupio djeliće na koje sam se raspala. Glumila sam u predstavi na West Endu i nisam zapravo shvaćala koliko mi je loše. Sjećam se da je Kenneth imao crnu kašmirsku kućnu haljinu koju nije uzeo kad je otišao i ja sam po cijele dane bila u njoj - iskreno je ispričala Emma.

Pjevala je, a plakala bi

Dodala je da se u to vrijeme uopće nije mogla javljati na telefon, ali je svake večeri glumila u kazalištu i veselo pjevala u predstavi “Me and my girl”.

- Kako bih si nekako pomogla, jedina stvar koju sam mogla učiniti bila je pisanje. Pisanje scenarija za ‘Razum i osjećaje’ spasilo me od toga da ne puknem na jako, jako ružan način - rekla je žena koja je jedina u povijesti dobila Oscara za glumu i scenarij.

Također je vrlo otvoreno rekla da je imala problema sa začećem. Kći Gaiu, kojoj je danas deset godina, dobila je u braku s Gregom, a ima i posvojenog sina Tindyebwu Agabu iz Ruande.

Slavna glumica otvorila je dušu oko još jedne bolne teme. Ispričala je kako je njezinu baku sustavno silovao poslodavac, a iz te mučne veze rodio se njen ujak.

- Tijekom Prvoga svjetskog rata očeva majka, Annie Jackson, radila je kao sluškinja za par koji nije mogao imati djece. Njezin poslodavac dolazio joj je u sobu i vrlo brzo moja je baka otkrila da je trudna. Odlučila je pobjeći i vratiti se svojoj obitelji - objasnila je glumica.

Obiteljska tajna

Rodila je sina Freda, a usprkos siromaštvu i navaljivanju poslodavca i njegove žene da ga uzmu sebi kao svoga, nikada za to nije htjela niti čuti. Poslije se doznalo da je na isti način poslodavac iskoristio još tri sluškinje, koje su mu sve rodile djecu. Njegova supruga, koja nije mogla imati vlastito potomstvo, bila je dio cijelog plana.

Emma je kći glumice Phyllide Law i pokojnog pisca Erica Thompsona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. svibanj 2024 16:22