Harmony Tan odlično igra na ovogodišnjem Wimbledonu

 SEBASTIEN BOZON Afp
IZNENADILA U PRVOM KOLU

Izbacila Serenu Williams pa se potom plasirala u osminu finala: ‘A govorili su mi da neću biti dobra‘

"Još uvijek ne vjerujem kako dobro igram ovaj tjedan", rekla je Harmony Tan
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 02. srpanj 2022. 19:15

Serena Williams sigurno se osjećala barem malo bolje ako je pogledala subotnje rezultate s Wimbledona. I pogotovo onaj s meča Harmony Tan - Katie Boulter.

Francuskinja koja je prilično iznenađujuće odmah u 1. kolu izbacila Amerikanku, koja doduše ima djelomično opravdanje da nije igrala godinu dana, prošla je u osminu finala. Odnosno, "potvrdila" je pobjedu nad Serenom s pobjedama u sljedeća dva kola, što će reći da to u 1. kolu nije bila samo slučajna pobjeda. Što nije mala stvar.

Dapače, u prijašnjih 14 slučajeva kada je Serena gubila u nekom od prva tri kola Grand Slam turnira, čak 11 puta su pobjednice nad Serenom gubile odmah sljedeći meč. Samo se, dakle, tri puta dogodilo da je pobjednica upisala barem još jednu pobjedu, a samo dva puta da su povezale dvije pobjede. Tan se tako priključila Venus Williams (Australian Open 1998.) i Garbine Muguruzi (Roland Garros 2014.) kao jedinim igračicama koje su pobijedile Serenu u prvom tjednu Grand Slama te igrale i drugi tjedan.

image

Harmony Tan

GLYN KIRK Afp

Loša vijest za Tan? I Venus i Muguruza izgubile su treći meč nakon Serene, onaj koji sada slijedi za Harmony... No, to neće pokvariti raspoloženje Francuskinji koja je u turnir ušla kao 115. na svijetu.

"Još uvijek ne vjerujem kako dobro igram ovaj tjedan", rekla je Tan (24) koja je u svojih prvih šest pokušaja na Grand Slamovima skupila zajedno dvije pobjede.

U meču protiv Boulter, koja je kolo ranije izbacila lanjsku polufinalisticu, Katarinu Pliškovu, Tan je odigrala perfektno za 6:1, 6:1. Bilo je nešto i do lošeg dana za Engleskinju, no kako god sve je bilo gotovo za 51 minutu, najkraći ženski meč ovog Wimbledona. A protiv Serene bi Tan odigrala i najduži (3:11), da Mertens i Udvary nisu provele četiri minute duže na terenu.

"Kad sam bila mlađa rekli su mi da neću biti baš neka dobra igračica. No, bila je jedna osoba koja je vjerovala u mene, Nathalie Tauziat. Uzela me pod svoje i radili smo na mojoj igri. Mislim da danas to dobro izgleda."

Tauziat, danas 54-godišnjakinja, dobro je poznato ime svjetskog tenisa. U igračkoj je karijeri bila treća na svijetu početkom ovog stoljeća, osvojila osam titula, bila finalistica Wimbledona 1998., a uspjela je i sama, kao igračica, pobijediti Serenu Williams, u finalu dvoranskog turnira u Parizu 2000. godine.

Linker
10. svibanj 2024 03:49