Carlos Alcaraz

 DAVID ALIAGA/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
PORAZ ALCARAZA

Velika senzacija! Sretni gubitnik izbacio prvog tenisača svijeta: ‘Znao sam da mogu zaprijetiti najboljima!‘

Doživio je eliminaciju u kvalifikacijama pa svojim nastupom šokirao svijet tenisa
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. listopad 2022. 13:13

Najbolji tenisač svijeta, Španjolac Carlos Alcaraz doživio je baš težak poraz u 1. kolu ATP turnira u kazahstanskoj Astani. Njega je sa 7:5 i 6:3 dobio belgijski iskusnik, 31-godišnji David Goffin. Zanimljivo, Goffin se do glavnog turnira probio kao - sretni gubitnik!

Nekoć 7. tenisač svijeta danas je na 66. mjestu ATP-ove rang-liste pa je za Astanu morao igrati kvalifikacije. U njima je doživio eliminaciju od Talijana Luce Nardija, ali otvorilo mu se mjesto u glavnom ždrijebu nakon što je Danac Holger Rune morao odustati od nastupa.

Uglavnom, Alcaraz je nakon vodstva od 2:1 na početku meča uz break zastao i prepustio inicijativu Belgijancu. Četiri vezana gema bila su mu dovoljna za 5:2, no Alcaraz se nije predavao. Uspio je izjednačiti rezultat, ne bi li potom opet dozvolio Goffinu da uzme završne trenutke seta. U drugom setu Goffin pak lako dolazi do 5:1 gdje priča zapravo završava. Meč je trajao sat i 46 minuta.

- Uvijek sam vjerovao da imam tu razinu na kojoj bih mogao zaprijetiti najboljima. Naravno, ovo nije najbolji period moje karijere, ne igram dobro u zadnje vrijeme, ali uvijek vjerujem u sebe, treniram i nadam se najboljem - rekao je Goffin nakon meča i dodao:

- Kada igrate protiv najboljeg na svijetu, pred velikim auditorijem, ta vatra unutar vas koju osjećate omogučuje vam da igrate najbolje što možete. Tada nemate izbora, morate dati sve od sebe.

Goffin sada ima 3-8 u karijeri protiv najboljih svjetskih tenisača. Dvaput do sada, 2017. i 2020. pobjeđivao je Rafaela Nadala, a sad je na red došao i sunarodnjak mu Alcaraz. Sljedeći Goffinov protivnik je francuski predstavnik Adrian Mannarino.

Linker
26. travanj 2024 14:06