Luca Aerni

 DAMIR SENCAR Afp
ŽESTOKE KRITIKE

Osuo paljbu po organizatorima Sljemena: ‘Gdje vam je razum kada tako ugrožavate naše zdravlje?‘

U istom tekstu se sugerira da je zbog loše staze Francuz Muffat Jeandet slomio gležanj...
Piše: Predrag Žukina/Jutarnji listObjavljeno: 06. siječanj 2022. 18:35

"Opasno i nedostojno Svjetskog kupa", "Jednodnevna odgoda muškog slaloma u Zagrebu nije donijela ništa te je prekinuta. U ovim uvjetima utrka Svjetskog kupa ne bi imala smisla". "Vidio sam travu", rekao je Michael Matt nakon sljemenske vožnje. "Niste sigurni jeste li u utrci Svjetskog kupa", dodao je prošlogodišnji pobjednik, Nijemac Linus Strasser.

Te i takve komentare sudionika, natjecatelja i onih drugih prenio je austrijski Kurier. Uglavnom kritike koje su nastavljene od ranijih dana kad je ženska utrka ipak održana. I švicarski se Blick oglasio na sličan način. "Priroda je bila jača, slalom na Sljemenu je započet, ali nije dovršen!".

Blick je donio i izjavu Luce Aernija: "Padina je bila nepristupačna. Pitam se gdje vam je razum kad tako riskirate naše zdravlje." U istom se tekstu sugerira da na dušu organizatora koji je inzistirao na održavanju utrke ide ozljeda Francuza Victora Muffata Jeandeta, koji je na Sljemenu slomio gležanj.

S natpisima u drugačijim i puno korektnijem tonu javljaju se mediji iz susjedne nam Slovenije. Svi viđeniji slovenski mediji su u ovo doba godine očekivano okrenuti skijanju i tamošnjoj se javnosti servira informacija da su organizatori dali sve od sebe, ali nisu uspjeli. Ni traga kritikama kao što su to trubili neki drugi mediji.

Istovremeno, mariborska Zlatna lisica premještena je s Pohorja zbog nedostatka snijega kojeg ima u izobilju u Kranjskoj Gori te se organizator trudi osposobiti stazu na Podkorenu za subotnji veleslalom i nedjeljni slalom skijašica.

Linker
17. svibanj 2024 00:10