Leonarda Grabić, Jelena Ninčević, Iva Deak
 

 DAMIR KRAJAC Cropix
Finale PH

Mladost na korak do obrane titule prvakinja, nedostaje im još jedna pobjeda

Nije svaki dan petak. Otprilike je to bio odgovor Mladosti na pobjedu Dinama u utakmici broj 2
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 01. svibanj 2024. 22:13

MLADOST 3 DINAMO 1 (22:25, 25:20, 25:21, 25:11)

ZAGREB - Dom odbojke Bojan Stranić. Gledatelji 1000. Suci: Jurković, Bardić.

MLADOST: Antunović 3, Mihaljević 19, Pavičić 15, Grabić 14, Freund 15, Papac 8, Smoljan (L), Drobac 0, Koraca, Burđelez, Ištuk 0, Prkačin, Bošnjak, Brašnić (L). TRENER: Darko Nojić.

DINAMO: Ninčević 0, Babić 15, Vrbanc 9, Mlinar 8, Trcol 8, Deak 8, Stošić (L), Šandrk 2, Dugi 0, Kruhonja 0, Uzun (L), Perić 0, Mišak, L. Inkret. TRENER: Igor Šimunčić.


Nije svaki dan petak. Otprilike je to bio odgovor Mladosti na pobjedu Dinama u utakmici broj 2, izjednačavanje finalne serije, odnosno na unošenje neizvjesnosti u borbu za prvakinje Hrvatske.

Jer Mladost je obranila domaći teren u trećem ogledu kontra gradskog rivala i ponovo otišla korak ispred, na 2-1, a to je sada ujedno i korak do obrane titule jer nedostaje im još jedna pobjeda.

Međutim, daleko od toga da je to bila silovita, autoritativna predstava mladostašica, dapače. Upisale su pobjedu, to je ono što im je, naravno, bilo najvažnije, ali izvedba i kvaliteta igre sigurno neće ostati u posebnom pamćenju. To će, doduše, ujedno puno reći i o Dinamovoj večeri u Domu odbojke, jer gošće nisu uspjele ni izbliza ponoviti igru iz prethodne utakmice. Uzele su prvi set na dramatičan način, ali umjesto da potom iskoriste psihološki pad Mladosti, dinamovke su se jednostavno ugasile. U sva tri sljedeća seta Mladost je izgradila veliku prednost već u početnom intervalu i poslije toga samo održavala prednost.

Četvrta utakmica igra se u subotu (20.00) u dvorani na Peščenici.

Linker
01. svibanj 2024 22:13