Barbara Matić

 VICTOR JOLY Dppi Via Afp
BARBARA MATIĆ

Hrvatica kreće po novu svjetsku titulu: ‘Nema pritiska, ovo uopće i ne doživljavam kao Svjetsko prvenstvo

‘Idem opušteno, kao i prošle godine, a krunu iz 2021. mi nitko ne može uzeti‘, rekla je Matić.
Piše: HINAObjavljeno: 04. listopad 2022. 15:35

Od 6. do 13. listopada u Taškentu će se održavati Svjetsko prvenstvo u džudu na kojem će se okupiti gotovo 600 sportaša iz 87 zemalja, a Hrvatsku će predstavljati devet boraca predvođenih aktualnom svjetskom prvakinjom Barbarom Matić.

Barbara Matić, koja je prva džudašica svijeta, uoči prvenstva ističe kako u Taškent odlazi bez pritiska.

"Nema uopće pritiska, ranije me jedan novinar isto pitao. Ne doživljavam to kao Svjetsko prvenstvo, da sam ja sada tu broj jedan, odnosno favorit. Idem opušteno kao prošle godine, nitko neće uzeti moju titulu iz 2021. ovo je druga godina i vidjet ćemo što bude, bude", kazala je Matić, dodajući da se osjeća dobro i da se dobro pripremila za prvenstvo.

Žao joj je što zbog ozljeda na prvenstvo ne idu Ana Viktorija Puljiz i Karla Prodan, ali misli da se, osim Lare Cvjetko, i drugi reprezentativci mogu iskazati u borbi za medalje.

Izbornik ženske džudo reprezentacije Vladimir Preradović se slaže s njom i kaže da će svi u Taškentu dati sve od sebe.

"Hrvatska ženska reprezentacija je brojna, čak sedam natjecateljica imamo dok će muški dio predstavljati dva natjecatelja. Potencijala imaju, cure su mlade, mislim da je to jedno veliko iskustvo. Za neke od njih to je prvo Svjetsko prvenstvo, nadam se da neće pasti pod utjecaj treme ‘velikog natjecanja‘ i tog pritiska. Dat ćemo sve od sebe da ih uspijemo rasteretiti i da budu motivirane sa željom da se prikažu u najboljem svijetlu. Vidjet ćemo kada dođemo tamo i kako će biti na sam dan natjecanja", kazao je Preradović.

Jedan od hrvatska dva muška predstavnika na Svjetskom prvenstvu bit će Zlatko Kumrić, osvajač srebrne medalje na IJF Grand Prixu 2015.godine, baš u Taškentu, kojem je ovo šesto SP.

"Tako je, čeka me šesto po redu Svjetsko prvenstvo. Prijašnje iskustvo mi je izuzetno bitno, ipak malo je lakše kada si već uhodan. Teško je reći što možemo očekivati, to nitko ne zna, ja sam spreman ali i drugi su spremni. Tko bude bolji taj dan, taj nosi sve", rekao je Kumrić koji je zadovoljan svojom trenutnom formom.

Linker
18. travanj 2024 07:04