Kristijan Čeh

 BHM
NADMETANJE NAJBOLJIH DISKAŠA

Čeh donosi u Zagreb svjetsko srebro i napada Stahlov rekord mitinga

Rekord Boris Hanžeković memorijala sa 68.87 drži olimpijski i svjetski prvak Daniel Stahl
Piše: Boris Hanžeković memorijalObjavljeno: 03. rujan 2023. 13:59

Za natjecanje u bacanju diska na Boris Hanžeković memorijalu se bez zadrške može reći da je uvijek jedna od najjačih disciplina mitinga. Ne samo zbog diskašica predvođenih neponovljivom Sandrom Perković, već i zbog uvijek sjajnog nadmetanje diskaša.

Pritom je naročito zanimljiv obračun dvojice najboljih bacača diska današnjice, Daniela Stahla i Kristjana Čeha. Prošle godine je Čeh došao u Zagreb kao svjetski prvak i hicem od 68.60 metara pobijedio sve, uključujući i Stahla.

Spektakularni dvoboji Čeha i Stahla

Godinu dana prije Stahl je kao aktualni olimpijski i svjetski prvak na stadionu Mladosti sa 66.29 bio bolji od svih suparnika, uključujući i Čeha. Njihov dvoboj na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Budimpešti također je dobio Stahl, preotevši Čehu zlato posljednjim hicem, u kojem je njegov disk doletio do fantastičnih 71.46 metara. Do tada je Čeh vodio sa 70.02.

Najbolji slovenski atletičar već je potvrdio nastup na ovogodišnjem Boris Hanžeković memorijalu, najavivši ga riječima: „Radujem se što ću opet nastupati na mitingu u Zagrebu gdje će opet biti spektakularno natjecanje. Probat ću opet daleko bacati, pa svakako dođite na 73. Boris Hanžeković memorijal“.

Ovom Čehovom pozivu treba dodati i vjerojatni napad na rekord mitinga, kojeg od 2020. sa 68.87 metara drži – Daniel Stahl! Nadmetanje dvojice najboljih diskaša današnjice se, eto, nastavlja i na ovaj način.

Markovićevih svjetski vrijednih 65.69

Ovome svakako treba dodati i nastup našeg najboljeg bacača diska Martina Markovića, također sudionika SP u Budimpešti, koji je ove godine osobni rekord doveo do svjetski vrijednih 65.69. Natjecanje u bacanju diska 10. rujna na stadionu SRC Mladost, zato, nikako ne treba propustiti.

Natjecanje skakačica i skakača u dalj 73. BHM održat će se u petak 8. rujna na Trgu bana Josipa Jelačića, Memorijal Ivana Ivančića u bacanju kugle je pokraj zagrebačkih fontana u subotu 9. rujna, dok su natjecanja na stadionu SRC Mladost u nedjelju 10. rujna.

Ulaznice za 73. Boris Hanžeković memorijal osigurajte na vrijeme preko sustava Ulaznice.hr, kao i na svim njihovim prodajnim mjestima diljem Hrvatske.

Linker
14. svibanj 2024 10:15