OSCAR DEL POZO Afp
USKORO PADA DOGOVOR

Real donio važnu odluku: ‘Kraljevi‘ će prekršiti vlastito pravilo kako bi zadržali zvijezdu u Madridu

Ostalo je još nekoliko detalja za ispeglati, a 32-godišnji branič bi potom trebao dobiti i službeni poziv
Piše: SNObjavljeno: 14. svibanj 2024. 18:39

Španjolski Relevo donosi vijest kako je Real Madrid spreman obnoviti ugovor sa svojom dugogodišnjom zvijezdom, Danijem Carvajalom. Ovaj 32-godišnji branič igra ove sezone u sjajnoj formi i bio je važan kotačić u pohodu ‘kraljeva‘ na finale Lige prvaka, kao i u osvajanju naslova prvaka u Španjolskoj.

Kada su u pitanju njegove fizikalije, informacije koje prikupljaju kondicijski liječnici Real Madrida, govore kako je sasvim zdrav, a u Valdebebasu su uvjereni da može ostati na vrhunskoj razini još barem pet-šest godina.

Carvajal je zadovoljan životom na Bernabeu i želi ostati dio Real Madrida. Njegov je dugoročni plan plasman na Svjetsko prvenstvo 2026. godine, a barem do tada namjerava ostati na Santiago Bernabeuu. Njegov trenutni ugovor istječe 2025. godine, a u Realu su ga već jednoglasno odlučili obnoviti.

image
JAVIER SORIANO Afp

S druge strane Real Madrid ima ‘pravilo‘ u kojem ne nudi produljenja ugovora na duže od jedne godine veteranima od 30 ili više godina. Ipak, u slučaju Carvajala su ga spremni prekršiti te su odlučni u tome da ga u Madridu zadrže još godinu dana uz opciju još jedne dodatne godine.

Njegov bi eventualni odlazak izaziva određeni strah u Madridu s obzirom na to da su neki igrači neko vrijeme na izlaznim vratima. Nacho Fernandez gotovo sigurno odlazi, Lucas Vasquez bi trebao ostati dok situacija s Lukom Modrićem i Tonijem Kroosom još uvijek nije jasno definirana.

Ostalo je još nekoliko detalja za ispeglati, a Carvajal bi potom trebao dobiti i službeni poziv. Drugim riječima, sve upućuje na to da će posao biti finaliziran nakon Lige prvaka ili Eura ovog ljeta.

Linker
14. svibanj 2024 18:39