Franko Kovačević u razmjeni riječi s Ivanom Šunjićem u ožujku 2018.

 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
OKREĆE NOVI LIST

Bio je velika nada Hajduka, uspoređivali ga s Ibrahimovićem, a s 23 godine karijeru spašava u drugoj njemačkoj ligi

U prošloj sezoni je postigao 14 golova u 34 nastupa
Piše: SNObjavljeno: 03. kolovoz 2023. 14:21

Nekadašnji Hajdukov nogometaš Franko Kovačević karijeru će nastaviti u 2. Bundesligi. Njegov novi klub je Wehen Wiesbaden u koji je došao iz slovenskih Domžala u kojima je u godinu dana postigao 14 golova u 34 nastupa. Slovenski mediji pišu kako će Domžale dobiti odštetu od 500 tisuća eura

- Sretan sam što sam se priključio klubu s kojim ću napraviti novi korak u mojoj karijeri. Nisam puno razmišljao kada sam dobio ponudu, a Ivan Prtajin i Jakov Medić, koji igraju 2. Bundesligu, su me ohrabrili i rekli kako je ovo jako dobra liga - rekao je Kovačević za klupske stranice Wehen Wiesbadena, kluba koji se ove sezone vratio u 2. Bundesligu nakon tri godine.

Njemu ovo neće biti prvi put da će igrati u Njemačkoj. On je u ljeto 2019. potpisao za Hoffenheim i igrao za drugu momčad tog kluba, a nakon toga je igrao i za Cincinnati u SAD-u te za ciparski Pafos prije nego je u kolovozu prošle godine došao u Domžale. Za slovenski klub Kovačević je igrao i u prvom krugu kvalifikacija za Konferencijsku ligu te u dvije utakmice protiv Balzana postigao dva gola. No, momčad s Malte je bila bolja i prošla dalje, a hrvatski napadač utjehu je pronašao u drugoj njemačkoj ligi.

image

Igrao je i za američki Cincinnati

USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/ddp Usa/profimedia

Kovačević ima 23 godine, rođen je u Koprivnici, a prije nego je došao u Hajduk igrao je za mlade uzraste Varaždina, Bjelovara i Rijeke. U to vrijeme bio je na meti raznih stranih klubova, najviše se spominjao Milan, a zbog stila igre uspoređivan je sa Zlatanom Ibrahimovićem. Nije bio zadovoljan statusom na Rujevici pa je otišao u Hajduk. Ni na Poljudu se nije naigrao - u sezoni 2017./18. je upisao 15 nastupa bez gola, a u sljedećoj je potpuno pao u drugi plan pa je otišao na Rudeš za koji također nije postigao niti jedan gol. Zagrebačka momčad ga je svejedno otkupila na što je imala pravo pa ga odmah prodala Hoffenheimu.

U novom klubu Kovačevića čeka jedan Hrvat, 27-godišnji napadač Ivan Prtajin koji je u Wehen Wiesbaden također došao iz Slovenije. Prtajin je prije Njemačke igrao za Olimpiju, a u proboju Wiesdbadena iz treće u drugu ligu sudjelovao je u 15 golova i sedam asistencija u ligaškom natjecanju te s jednim golom i dvije asistencije u kvalifikacijama za 2. Bundesligu. Prtajin je postigao gol i na nedavnom otvaranju nove sezone. Wehen Wiesbaden je remizirao protiv Magdeburga (1:1), Prtajin je u igru ušao s klupe u 59. minuti kada je rezultat bio 0:1, a tri minute kasnije

Linker
20. travanj 2024 09:09