KIRILL KUDRYAVTSEV Afp
SUDAR TITANA

VIDEO: Nijemce spasio džoker s klupe, ali sada ih čeka dramatičan rasplet, više ne ovise samo o sebi!

Španjolci su imali 1:0, Olmo je prije toga uzdrmao i gredu, a onda se ukazao neočekivani junak...
Piše: SN, HinaObjavljeno: 27. studeni 2022. 22:07

ŠPANJOLSKA - NJEMAČKA 1:1 (Morata 62‘ / Fullkrug 83‘)

ŠPANJOLSKA (4-3-3): Simon - Caravajal, Rodri, Laporte, Alba - Gavi (od 66. Williams), Busquets ? , Pedri - Torres (od 54. Morata ⚽), Asensio (od 62. Koke), Olmo

NJEMAČKA (4-2-3-1): Neuer - Süle, Kehrer ? , Rüdiger, Raum (od 87. Schlotterbeck) - Kimmich ?, Goretzka ? - Gnabry (od 87. Hoffman), Gündogan (od 70. Sane), Musiala - Müller (od 70. Fullkrug ⚽)

AL KHOR - stadion Al Bayt. Gledatelja: 68,895. Sudac: Danny Makkelie (Nizozemska)


Derbi utakmica skupine E na svjetskom prvenstvu kojem je domaćin Katar završila je remijem, u dvoboju drugog kola Španjolska i Njemačka su odigrali 1:1.

Oba su pogotka postignuta u drugom poluvremenu. Španjolska je povela u 62. minuti, a strijelac je bio Alvaro Morata, dok je u 83. konačnih 1-1 postavio Niclas Fuellkrug.

SVE GOLOVE POGLEDAJTE OVDJE.

Nije dugo trebalo za prvu veliku prijetnju na utakmici pa je tako u sedmoj minuti Dani Olmo bio vrlo blizu svog drugog pogotka na ovom prvenstvu. Odlično je pucao, a njemački vratar Manuel Neuer je odbio loptu koja je potom udarila u gredu.

Kako to Španjolska i inače običava, tako je i u ovom susretu dominirala posjedom, a upravo je nekadašnji igrač Dinama Olmo bio najveća opasnost za njemačku obranu. Imao je još nekoliko utrčavanja u prazni prostor, no Elf je odolijevao svemu tome. Isto tako, vremenom je i Njemačka počela prijetiti. Najbolju je šansu u uvodnom dijelu imao Gnabry u 25. minuti, a petnaest minuta kasnije njemački su nogometaši i zabili pogodak.

Standings provided by Sofascore

Kimmich je ubacio, a najviši je u skoku bio Ruediger te je glavom pogodio za 1-0. No, vrlo brzo je gol poništen nakon što je bilo evidentno da je igrač madridskog Reala bio u malom zaleđu.

Prilično rezervirano, s obje strane, nastavilo se i u drugom poluvremenu. Premda je Njemačka ostala bez ičega u prvom susretu ove skupine, nakon neočekivanog poraza od Japana 1-2, Elf nije srljao prema španjolskim vratima, kao ni što popularna „furija“ nije pod svaku cijenu tražila drugu pobjedu na turniru.

U 56. minuti je Njemačka mogla povesti nakon poigravanja španjolske obrane i vratara. S desetak metara je pucao Kimmich, ali je obranio Unai Simon.

image
GLYN KIRK Afp

Španjolska je povela u 62. minuti, a strijelac je bio Alvaro Morata koji je samo nekoliko minuta ranije ušao u igru. Jordi Alba je centrirao s lijeve strane na prvu vratnicu, a Morata je odlično reagirao, potkopao je lagano loptu i pospremio je pod gredu za 1-0. Vrlo brzo nakon toga Španjolska je mogla povećati vodstvo, ali je loše s vrha šesnaesterca pucao Marco Asensio.

Dvije odlične situacije imala je Njemačka u 73. minuti, ali je ostala bez izjednačenja. Prvo je malo zakasnio na ubačenu loptu Fuellkrug, dok je potom Musiala izašao sam pred Unaija Simona, ali je pucao gromovito i ne baš precizno. Obranio je španjolski vratar.

Sane i Fuellkrug, igrači s klupe, ubrizgali su dozu agresivnosti Njemačkoj prema naprijed pa su tako u 83. minuti kombinirali Sane i Musiala, a Fuellkrug je žestoko odapeo po lopti iskosa te je pogodio suprotni kut za 1-1. Uz nekoliko poluprilika do kraja, na obje strane, završilo je bez promjene i podjelom bodova.

U posljednjem trećem kolu igrat će Japan - Španjolska te Kostarika - Njemačka. Španjolska je u najboljoj situaciji te vodi na ljestvici s četiri boda. Po tri imaju Japan i Kostarika, dok je Njemačka posljednja s jednim bodom. Njemačka nije sigurna za osminu finala samo uz slučaj svoje pobjede protiv Kostarike, već mora dočekati i pobjedu Španjolske protiv Japanaca.

image
JAVIER SORIANO Afp


SVE GOLOVE POGLEDAJTE OVDJE.

PRIJENOS UŽIVO:

KRAJ Španjolska i Njemačka odigrali su 1:1 na Al Baytu.

90‘ - Igrat će se još 6 minuta sučeva dodatka.

89‘ - Morata je sjajno utrčao u kazneni prostor na loptu Williamsa, ali Schlotterbeck klizećimm startom sprečava stopostotnu šansu i šalje loptu u korner.

87‘ - Schlotterbeck ulazi na mjesto Rauma, a Hoffman je nakon pogotka zamijenio Gnabryja.

83‘ - GOOOOOOOOOL! Fulkrug zabija za 1:1! I igrač Werdera započeo je na klupi, Flick je sjajno pogodio s izmjenom. Raum je započeo akciju nakon loše lopte Laportea, njemački desni bek pronašao je Sanea, koji prosljeđuje loptu Musiali, a mladić minhenskog Bayerna mudro ostavlja za Fullkruga u kaznenom prostoru, koji nema težak zadatak sam pred vratima Simona.

82‘ - Jordi Alba popraćen aplauzom izlazi iz igre, a na njegovo će mjesto još jedan Barcin adut, mlada nada Alejandro Balde

80‘ - Nijemci dominiraju u ovim trenucima, ali morat će ubaciti u brzinu više ako žele iznuditi podjelu bodova ili kakav senzacionalan preokret. Koliko god opasno izgledala njihova mreža nad kaznenim prostorom Furije, nema ozbiljnog udarca prema vratima još od pokušaja Musiale.

77‘ - Stigla je službena informacija spikera s Al Bayta. Čak 68,895 gledatelja uživo prati veliki sudar titana.

73‘ - Opasnu šansu kreirao je Musiala sjajnom ubačajem po zemlji, ali Rodri je omeo Fullkruga. Odmah je uslijedila i nova opasnost za Simona - Musiala je utrčao na loptu Sanea i imao stopostotnu šansu, ali obranio je vratar Furije i gol i zasad stečena tri boda..

70‘ - Mora reagirati Hansi Flick. U igru uvodi Fullkruga, Sanea i Klostermanna na mjesto Mullera, Gundogana i Kehrera. Prethodno je Enrique postavio Kokea i Nica Williamsa na mjesto Asensija, odnosno Gavija.

65‘ - Moglo je biti i 2:0 za Španjolce, ali očajno je potegao Asensio u završetku kontra-napada

62‘ - GOOOOOOOOOL! ŠPANJOLSKA VODI POGOTKOM ALVARA MORATE. Olmo je vidio Jordi Albu kako utrčava s desna, poslao mu loptu, a bek Barcelone lako ju je proslijedio Morati, koji ostaje nepogrešiv s ruba peterca i dovodi Furiju u vodstvo. Sa 6 bodova i gol razlikom od čak 8:0, poprilično je jasno da pobjeda Španjolcima donosi prolazak u nokaut, budući da je gol-razlika prvi kriterij u slučaju jednakog broja bodova.

image

Prijelomni trenutak utakmice - Enrique uvodi Moratu u 54. minuti

KIRILL KUDRYAVTSEV Afp

60‘ - Kimmich je zaradio opomenu zbog prekršaja na Olmu, maloprije je ista sudbina zadesila Goretzku.

59‘ - Olmo je šutirao s 20-ak metara, ali ravno u Manuela Neuera. Ne nedostaje ničega osim zgoditaka u velikom derbiju europskih giganata.

56‘ - Poigravali su se Španjolci kod svog kaznenog prostora, Kimmich je izborio loptu, koja dolazi do Gundogana. Veznjak vraća Kimmichu i postavlja ga u odličnu šansu, ali Simon brani udarac s desetak metara. Nijemci su raspoloženije ušli u drugu dionicu, što je i razumno, ipak njima s tek jednim bodom na tablici pobjeda znači nešto više nego Furiji.

54‘ - Alvaro Morata zamijenio je Torresa u redovima Španjolske, što znači da će se Asensio vjerojatno odreći pozicije centarfora i igru nastaviti na desnom krilu.

51‘ - Ne možemo vidjeti opasne prijetnje, ali možemo nevjerojatnu disciplinu obrambenog reda Španjolske. Još jednom su svi igrači pravovremeno istrčali na ubačaj Njemačke s desna iz slobodnog udarca. Na isti način natjerali su Rudigera na zaleđe prilikom postizanja jedinog, ali poništenog gola na utakmici.

46‘ - Počinje drugo poluvrijeme, nema promjena u sastavima

POLUVRIJEME Bez golova na Al Baytu, greda Danija Olma iz 7. minute ostaje najopasnija prijetnja prvog poluvremena.

45‘ - Nova opasnost preko Rudigera! Stoper Real Madrida udario je volejem nakon izvedenog slobodnog udarca. No, pozicija iz kosa preteška je da bi se Rudiger upisao u strijelce, jer Simon je spremno reagirao, nema promijene rezultata.

44‘ - Busquets je shvatio da će teško zaustaviti nalet Musiale "legalno", stoga je bio primoran srušiti mladu zvijezdu Bayerna, na što sudac pokazuje žuti karton Barcinom veznjaku

40‘ - PONIŠTEN GOL NIJEMACA! Rudiger je bio najviši u skoku nakon ubačaja Kimmicha iz slobodnog udarca s desna, ali Španjolci su složili mudru offside zamku, na kraju ipak detektiranu intervencijom VAR-a. Ostaje 0:0. Situaciju pogledajte ovdje.

37‘ - Njemački stoper Kehrer prvi ulazi u bilježnicu suca Makkelieja. Oštar start na Torresu vrijedan je žutog kartona.

36‘ - Torres je ponovno imao šansu nakon udarca iz kuta, ali na njegov šut iz kosa uklizao je Musiala i lišio Neuera dodatnih obveza.

image

Jamal Musiala u duelu s Caravajalom

JAVIER SORIANO Afp

34‘ - Olmo se još jednom sjurio u kontru i poslao loptu ‘kao na pladnju‘ Torresu, ali stopostotnu šansu Barcin as uspio je pretvoriti u veliki promašaj. Ipak, na kraju je podignuta zastavica, pa će Španjolci lakše preboljeti..

27‘ - Neuer je loše ispucao loptu - ravno u noge Daniju Olmu, koji je pronašao Torresa, ali dvostruki strijelac iz prošlog ogleda nije se uspio snaći, pa ni zapucati, a već je njemačka obrana stigla postaviti svoj gard.

25‘ - Gnabry je pokušao s ruba kaznenog prostora naciljati suprotni kut, ali nedostajalo je preciznosti. Sve su s tribina ispratili Carles Puyol i David Villa, nekoć igrači legendarnog sastava Barcelone.

22‘ - Nova prijetnja pred vratima Neuera! Jordi Alba opucao je sa slične pozicije kao Dani Olmo na početku utakmice, slabijom desnom nogom gađao je bliži kut, ali promašio okvir vrata.

16‘ - Španjolci djeluju mnogo opasnije u fazi napada, istovremeno sigurno čuvaju loptu i kada su daleko od opasne zone. Nijemci se, izgleda, uzdaju u dijagonalna dodavanja i vještine Jamala Musiale, ponajboljeg mladog igrača svijeta.

11‘ - Nijemci na prvu prijetnju protivnika odgovaraju okomitim izlaskom u kontru, ali Gnabry je stajao u nedozvoljenoj poziciji, stoga se stanje na semaforu ne bi mijenjalo ni da se bolje snašao pred vratarom Simonom.

7‘- ŠPANJOLCI POGAĐAJU GREDU! Dani Olmo opalio je s ruba šesnaesterca, ali Manuel Neuer i greda spasili su Nijemce!

image

Olmo je sjajno gađao s distance, ali Neuer i greda spriječili su vodstvo Španjolske

NICOLAS TUCAT Afp

5‘ - Španjolci će igrati na visoki presing, možemo zaključiti već nakon prvih dodira s loptom, ali istom mjerom odgovarat će i Nijemci u trenucima bez lopte.

1‘ - Počinje sudar titana na Al Baytu, mjestu gdje je Hrvatska otvorila svoju katarsku priču remijem protiv Maroka. Hansi Flick preuredio je obrambenu liniju sa Khererom umjesto Schlotterbecka, dok je u veznoj liniji dao šansu Goretzki. U španjolskom sastavu jedini novitet u odnosu na Japan je Caravajal na desnom beku umjesto Azpilicuete.

Linker
14. travanj 2024 05:45