ADRIAN DENNIS Afp
MUNDOCAST

VIDEO: ‘Kramarića Kanađani nisu očekivali, ali jedan naš igrač je najbolji na svijetu, to ne postoji!‘

Ilija Lončarević je u studiju Hanza Medija komentirao sve što smo vidjeli u 90 minuta sraza na Khalifa stadionu.
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 27. studeni 2022. 19:00

Hrvatska je odigrala i drugu utakmicu u grupi F Svjetskog prvenstva u Kataru. Na stadionu Khalifa u Dohi izabranici Zlatka Dalića odigrali su 4:1 protiv reprezentacije Kanade. Junaci utakmice bili su Andrej Kramarić i Marko Livaja, a Vatreni su generalno bili dosta bolji nego u prvoj utakmici.

"Cijela reprezentacija na čelu s izbornikom nam je vratila vjeru da smo opet u redu i da je Maroko bio samo takav dan. Tada smo se mučili i nismo ličili na sebe. Danas smo vidjeli rastrčanu momčad koja ima znanje, koja je raspoložena. Kramarić? Sjećam se možda jedne dvije utakmice kada ga je izbornik stavio na tu poziciju. Izašao je iz kalupa i bio je posvuda po terenu, Kanađani to nisu očekivali, nisu ga mogli uhvatiti", rekao je Lončarević u uvodu.

"Kovačiću je ovo jedno od najboljih izdanja u Ligi nacija. Tu se nama što dodavati", dodaje Lončarević.

"Luka je jednom namjestio zicer Kramariću i imao je par dobrih akcija, ali nismo ovisi o njemu. Ne znam što je Kanada mogla sa svojom kvalitetom napraviti da joj se ovo ne dogodi. Nije mogla ništa", dodao je glavni urednik SN Robert Šola.

"Sosa je danas napravio ono što u zadnjim utakmicama nije. Imali smo izbalanciranu momčad i puno potentnih igrača. Da su bili bili više gladni golova mogli smo imati 6.1 ili čak i veći rezultat. Livaja? U početku ga nisam baš vidio, možda mu je naredio da bude među stoperima. Ali njemu treba šansa ili dvije da zabije i to je napravio", kaže Lončarević.

"Ovako kako smo danas igrali je naša igra, igra Hrvatske kojom možemo parirati bilo kome na svijetu", poentirao je Šola.

Rasplet skupine?

"Belgija ima nezasluženo tri boda. Hazard uopće ne igra u Realu, Lukaku nije ni blizu top forme, belgijski izbornik je upao u zamku u koju upadaju mnogi. Ne želi se oeredći zaslužnih senatora koji nemaju ni formu ni nisu u stanju odgovoriti zahtjevima. Trebali su izbobiti i od Kanada, a izgubili su od Maroka. Jedino je šteta što ne možemo u toj posljednjoj momčadi izvesti kombiniranu momčad. Ali ne mislim da će to nešto bito utjecati na situaciju. Ne vidim kako nas ovakva Belgija može stisnuti. Ako odigramo ovako, sigurno ih dobivamo", objašnjava Šola.

"Kanada nakon gola nije nestala. Ali kad je Sosa počeo raditi svoje, kada je Juranović počeo raditi svoje, kada je vezna linija uzela svoj teret na sebe, onda smo ih otupili, oni nisu imali šta tražiti", objašnjava Lončarević.

"Danas smo uživali i dobili jako puno dobrih stvari. Dobili smo, napunili se samopouzdanjem i dobili smo napadački trojac. Perišić nije bio sporan, ali danas su Kramarić i Livaja zabili tri gola. Juranović je nakon 10, 15 minuta igre bio lagano grogiran nakon gola Daviesa. Na srpskom portalu počela je zezancija tko je on i što radi. Ali je pokazao tko je i zašto je u reprezentaciji. Dobili smo Kovačića, dobili smo Sosu kojem je ovo bila najteža utakmica u dresu reprezentacije. A ponovno ću istaknuti Gvardiola. Dati ću šefu da kaže što misli o njemu", objasnio je Šola.

"Nisam sklon pretjerivanju, ali mislim da ne postoji kompletniji stoper na svijetu od njega. On kako da je vezni igrač. Mislim da to ne postoji", dodao je Lončarević.

Linker
16. travanj 2024 07:50