TOM DUBRAVEC Cropix
TKO ĆE SVE STARTATI

Pogledajte kako bi mogao izgledati sastav Hrvatske u generalki za SP, Dalić daje priliku Vatrenom s malom minutažom?

Budući da postoji pravo na šest zamjena na travnjaku će se naći čak 17 igrača
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 15. studeni 2022. 22:01

Hrvatska u srijedu u 13 sati protiv Saudijska Arabije igra posljednju pripremnu utakmicu prije Svjetskog prvenstva. Rezultat nema posebnu težinu, ali uvijek je bolje otići na najveće natjecanje s pobjedom i dobrom atmosferom nego porazom i pitanjima.

Izbornik Zlatko Dalić objavio je kako Marko Livaja neće igrati zbog manje ozljede, ali će biti spreman do Maroka i prvog nastupa na SP-u. Dalić je također istaknuo da neće krenuti s najboljim postavom nego će kombinirati te dati više šanse nekima od igrača koji su manje igrali u posljednjim kolima za klubove. Za Modrića i Perišića je kazao da će vjerojatno imati manju minutažu što znači da bi mogli ući u drugom poluvremenu. Najavio je i stoti nastup za Vatrene Domagoja Vide koji bi mogao biti i kapetan ako starta, a Modrić ne bude na terenu od početka.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

Budući da postoji pravo na šest zamjena na travnjaku će se naći čak 17 igrača. Tko bi mogao startati, a tko biti pošteđen? Izbornik je imao brojne opcije. Od prve minute mogli bi krenuti Ivušić – Stanišić, Erlić, Vida, Sosa – Majer, Brozović, Kovačić – Pašalić, Kramarić i Oršić.

Na taj način dijelom bi se zadržala početna postava, a dijelom dala šansa drugim igračima. Na golu bi mogao biti i Ivo Grbić jer on ne igra puno u klub. A ako bi stožer htio da Livaković nastavi kontinuitet nastupa, onda će on istrčati kao prvi golman.

Ili na lijevom beku je u igri Barišić, a uđe li Vida tek u nastavku i neki drugi stoper. Prigodi se od prve minute nadaju i Vlašić i Sučić, pogotovo ako bi izbornik i Kovačiću odluči dati poštedu...

Linker
17. svibanj 2024 08:21