Giorgio Chiellini

 MARCO BERTORELLO Afp
REDIZAJN MOMČADI

Gradi se novi Juventus: Oprostila su se tri velika imena, ali stižu pojačanja iz Uniteda i PSG-a...

Ovog ljeta očekuje se dosta promjena u igračkom kadru talijanskog velikana
Piše: GORAN ČIČIN-MAŠANSKERObjavljeno: 23. svibanj 2022. 21:27

Neće navijači Juventusa dugo pamtiti sezonu bez trofeja, prvu takvu u posljednjih 10 godina, koju su njihovi ljubimci zaključili porazom kod Fiorentine. Za talijanskog velikana kojeg je prošle godine detronizirao Inter u ovom trenutku je najvažnije što je osigurao plasman u Ligu prvaka sljedeće sezone, a sad je na vodstvu kluba da pokuša složiti momčad koja će u sljedećoj sezoni biti kompetitivnija.

Kakva je bila ova, osim što je završila bez trofeja, vjerno oslikava i podatak o broju osvojenih bodova. Naime, Massimiliano Allegri je uzeo osam bodova manje od momčadi koju je prošle sezone vodio Andrea Pirlo. Doživio je Juve dva poraza više (osam), postigao 57 pogodaka, što je 20 manje nego u prošloj sezoni, a primio je jednako (37).

image

Massimiliano Allegri

FILIPPO MONTEFORTE Afp

Otvoren za sve

- Riječ je i o psihološkom aspektu, jer smo od početka morali loviti zaostatak. Nakon što smo izgubili od Intera, te osigurali četvrto mjesto, rezultati nisu u potpunosti odražavali momčad. Kad je nedostajalo motivacije, izgubili smo intenzitet. Znamo da smo trebali postići više pogodaka, igrati s većim intenzitetom. Moramo zadržati dobre stvari iz ove sezone i popraviti one koje nisu dobro funkcionirale - kazao je Allegri.

image

Giorgio Chiellini

FILIPPO MONTEFORTE Afp

Završetak sezone ujedno je označio i kraj karijere u klubu iz Torina za neke od njegovih dugogodišnjih članova, kao što su Giorgio Chiellini, Paulo Dybala i Federico Bernardeschi. Tako će Chiellini s 37 godina vjerojatno prijeći u američki MLS, karijeru će nastaviti u Los Angeles FC-u.

Još se ne zna kamo će Dybala, koji se u suzama oprostio od navijača u Torinu, a nakon pet godina u Torinu odlazi i Bernardeschi, kojem također istječe ugovor. Ni on ne zna ime sljedećeg kluba.

- Otvoren sam za sve, i za Italiju, i za inozemstvo - poručio je talijanski reprezentativac.

U posljednja dva prijelazna roka Stara dama je u svoje redove dovodila mlađe igrače, te su u kadru Massimiliana Allegrija sjajni ofenzivci Federico Chiesa i Dušan Vlahović. Međutim, za osvajanje trofeja potrebna je i doza iskustva u momčadi, na što se osvrnuo i trener Allegri nakon poraza u Firenci...

- Već imamo talentirane mlade igrače kao što su Vlahović, Locatelli, De Ligt i Chiesa, dok je Miretti odigrao četiri dobre utakmice. Mislim da će oni polako napredovati, ali normalno je da je potreban miks mladosti i iskustva. Puno je teže pobjeđivati s velikim brojem mladih igrača. Osim toga, veterani također pomažu mladima da rastu i sazriju. Potrebna nam je ravnoteža prilikom konstruiranja momčadi - rekao je Allegri.

image

Paulo Dybala

FILIPPO MONTEFORTE Afp

Navijači se slažu da Juventusu trebaju igrači s iskustvom pobjeđivanja, stoga ističu kako transferi Angela di Marije i Paula Pogbe imaju smisla.

- Svakodnevno novine objavljuju imena. Mi ćemo od ponedjeljka početi razmišljati o tome kako ćemo formirati momčad. Izgradili smo za to dobre temelje - napomenuo je Juventusov strateg.

Pogba je u Juventusu bio od 2012. do 2016. godine, potom se vratio u Manchester United gdje se baš i nije usrećio. Ugovor mu istječe ovog ljeta, te bi se 29-godišnji francuski veznjak mogao vratiti na mjesto sreće u statusu slobodnog igrača, što je napravio i prije 10 godina

image

Paul Pogba

LINDSEY PARNABY Afp

Opcija s Perišićem

Di Maria ima već 34 godine, ali još uvijek može pružiti puno. U PSG-u su mu pozicije u napadu ‘preoteli’ Messi, Neymar i Mbappe, pa argentinski krilni napadač po isteku ugovora želi u klub u kojem će biti član prve jedanaestorice kako bi se nametnuo izborniku Lionelu Scaloniju za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

U posljednje vrijeme se u kontekstu Juventusa spominjao i Perišić, ali čini se da bi Inter ipak mogao prihvatiti njegove uvjete oko novog ugovora.

image
FILIPPO MONTEFORTE Afp

Linker
21. travanj 2024 20:44