Marcelo Brozović

 ANTE CIZMIC/CROPIX
OCJENE IGRAČA

Najbolji Vatreni protiv Rusa: Igra lako, logično i pametno, baš kao i u klubu. Užitak ga je gledati!

Modrić je odigrao svoju karakterističnu utakmicu, dakle odličan, ali ipak nije broj jedan...
Piše: Dražen Krušelj/Jutarnji listObjavljeno: 14. studeni 2021. 20:26

Grbić 6,5

Mogao je u svlačionici produžiti i bez ocjene. 6,5 zaslužio za jednu intervenciju, za hladnokrvnost u razigravanju akcija i – za smrzavanje na golu.

Juranović 6

Smjenjivali su se bolji i slabiji intervali u njegovoj igri. Na trenutke izvrstan na krilnoj poziciji, a onda nedorečen i bez prave ideje. Generalno, solidan nastup.

Lovren 6,5

Odigrao s puno autoriteta. Samouvjereno i žestoko, ali objektivno nije imao previše posla jer su Rusi bili napadački krajnje diskretni.

Gvardiol 7

Ofenzivniji od Lovrena. Većinu dvoboja proveo na rubu posljednje trećine terena, gazeći i gurajući Ruse u krilo njihovu vrataru.

Sosa 6,5

"Asistent" Kudrjašovu u ključnoj utakmici akcije. Odlučan u napadačkim naletima, smiren s loptom u nogama, s jasnom idejom u razvoju akcija.

Modrić 7

Kapetan je neumorno razvlačio Ruse, vrtio igru s jedne na drugu stranu, otvarao napadačke koridore. Modrićeva trademark predstava.

image

Luka Modrić

ANTE CIZMIC/CROPIX

Brozović 7,5

Sjajnu klupsku formu preselio na poligon nacionalne momčadi. Sve u Brozovićevoj igri djeluje tako lako, logično i pametno. Užitak ga je gledati.

Vlašić 6

Izbornikov diplomatski ustupak Splitu. Nije sporno da je Vlašić klasa i kalibar za "vatrene", ali trenutačnom formom nije za prvih jedanaest.

Pašalić 6

Rusi su u obrani bili tako zgusnuti i disciplinirani da nije ostalo prostora za Pašalićeve ulaske u zonu udarca iz drugog plana. Solidan u segment obvezne igre.

Perišić 6,5

U prvom poluvremenu ostavljao dojam igrača koji donosi ili gol ili asistenciju. Prodoran, raspoložen za igru, opasan. U nastavku bitno diskretniji.

Kramarić 6

Prvu loptu glavom poslao u naručje vrataru i izgubio na oštrini, fokusu, napadačkoj ambiciji. U kombinatorici raspoložen, no navikli smo na Kramarića u ubojitijim izdanjima.

Linker
03. svibanj 2024 05:45