ANDER GILLENEA/Afp
FANOVI ISPUNILI OBEĆANJE

VIDEO: Barcelona juriša prema tituli, spasio ih VAR, gledatelji protestirali lažnim novčanicama

Katalonci upisali još jedno slavlje, a publika je pokazala revolt zbog moguće korupcije
Piše: HinaObjavljeno: 12. ožujak 2023. 23:30

U susretu 25. kola španjolskog nogometnog prvenstva Barcelona je na gostovanju pobijedila Athletic Bilbao sa 1:0 i ponovo ima devet bodova više od Real Madrida. Pobjednika je odlučio gol Raphine u 45. minuti susreta.

Domaćin je u 88. minuti uspio svladati Marca-Andrea ter Stegena, nakon brze kontre zabio je Inaki Williams, ali je sudac Jesus Gil Manzano nakon video pregleda poništio pogodak jer je Iker Munain u začetku akcije igrao rukom. Domaći igrači i trener Ernesto Valverde žestoko su prosvjedovali, ali Manzano nije promijenio odluku.

POBJEDONOSNI POGODAK RAPHINHE POGLEDAJTE OVDJE.

image

Inaki Williams slavi na kraju poništen pogodak

ANDER GILLENEA/Afp

Domaći sastav je imao još nekoliko odličnih prilika. U 33. minuti je Williams odlično pucao, ali je Barcin vratar bio spreman. Dvije minute kasnije Raul Garcija je nakon kornera pucao glavom, ali je pogodio prečku. U sudačkoj nadoknadi Bilbao je u istom napadu imao dvije izgledne prilike, prvo je pucao Yuri Berchiche, ali je Ter Stegen sjajno obranio, da bi u nastavku utakmice opalio Oier Zarraga, ali je protivnički igrač stigao blokirati njegov šut.

PONIŠTEN POGODAK POGLEDAJTE OVDJE

Zbog slučaja "Negreire" u kojem je Barca optužena za korupciju i kupovanje sudaca, navijači Athletica više su puta provocirali goste pjesmom "Segunda oe, a Segunda oe", (druga liga, druga liga), a u 30. minuti prosvjedovali su bacavši s tribina lažne novčanice s bojama Barcelone i riječju mafija otisnutom na njima.

image
Pablo Garcia Sacristan/AFP/Profimedia
image
Cordon Press/cordon Press/profimedia
image
Pablo Garcia Sacristan/afp/profimedia

U ranije odligranom susretu Sevilla je pobijedila Almeriju sa 2:1 ostvarivši važnu pobjedu u borbi za prvoligaški spas.

Slavlje za Rakitića

Sevilla je susret dočekla u zoni ispadanja, no s tri nova boda skočila je za pet mjesta i sada drži 13. poziciju, dok je Almerija ostala na 19. mjestu.

Počelo je šokantno za Ivana Rakitića i društvo. Gosti su poveli već u drugoj minuti golom Sergia Akiemea. Sevilla je u sudačkoj nadoknadi prvog dijela izjednačila iz jedanaesterca kojeg je realizirao Lucas Ocampos, a rezultat je okrenuo Erik Lamela u 73. minuti. Bivši hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić igrao je cijeli susret za Sevillu.

image

Ivan Rakitić

Pressinphoto/shutterstock Editorial/profimedia

Real Mallorca i Real Sociedad su odigrali 1:1. Poveli su gosti golom Carlosa Fernandeza u 3. minuti, a izjednačio je Lee Kang:In u 50. minuti. U posljednjim minutama susreta isključen je gostujući veznjak Mikel Merino.

Identičnim rezultatom je završio i susret između Villarreal i Real Betisa. Kolo u ponedjeljak zatvaraju Girona i Atletico Madrid.

Na vrhu ljestvice je Barcelona sa 65 bodova, Real Madrid drugi sa 56 bodova, dok Atletico Madrid i Real Sociedad imaju po 45 bodova.

Linker
15. svibanj 2024 15:51